Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
9. novembra 2017, 12:30
Čas čítania 0:00
Simona M.

Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Tento koláč sa u nás pečie aj 2x týždenne. Má parádne jemné cesto bez akejkoľvek múky, takže potešíme aj celiatikov. So šťavnatými jabĺčkami a čokoládou chutí naozaj božsky.

Dnešný koláčik má cesto z trocha netradičnej suroviny - cíceru. Cícer má vysoký obsah bielkovín (19 g na 100 g) a do pečenia sa skvele hodí, keďže má jemne orieškovú chuť. Prípravu sme si uľahčili a použili sme cícer z konzervy, no ak máte čas, môžete si pokojne uvariť aj surový. Na ozdobu sme použili dusené jabĺčka so škoricou a grécky jogurt. Koláč chutí najlepšie ešte teplý. Piekli sme ho v zapekacej miske, z ktorej sa najlepšie vyjedá lyžicou. Množstvo surovín môžete zväčšiť o polovicu a piecť ho aj v normálnej tortovej forme alebo plechu.

INGREDIENCIE

na koláč

1/2 konzervy cíceru (120g)

1 odmerka proteínu

1 vajíčko

50g jablkového pyré (detská výživa bez cukru)

1/2 jablka (80g)

20g kvalitnej horkej čokolády

1/2 ČL škorice

1/2 ČL kypriaceho prášku

50ml vody

sladidlo podľa chuti (stévia)

na ozdobenie

1/2 jablka (80g)

1/2 ČL škorice

troška vody

grécky jogurt

javorový sirup

Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Cícer rozmixujeme tyčovým mixérom spolu s vajíčkom, jablkovým pyré, proteínom a vodou. Vmiešame škoricu, prášok do pečiva a osladíme podľa chuti. Ak sa nám zdá cesto príliš husté môžeme ho zriediť ešte troškou vody. Jablko nakrájame na kocky, čokoládu nasekáme nadrobno a vmiešame ich do cesta. Cesto nalejeme do malej zapekacej misky (priemer 15cm) a pečieme 20-25 minút na 180°C. Zatiaľ si druhú polovicu jablka ošúpeme a tiež nakrájame na kocky. Jabĺčka podusíme s troškou vody a škoricou do mäkka. Podľa chuti ich môžeme aj dosladiť. Koláč podávame s horúcimi jabĺčkami, kopčekom gréckeho jogurtu a preliaty javorovým sirupom.

Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)
Zdroj: Simona Maková
Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Skvelý bielkovinový koláč bez múky s jablkami a čokoládou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

( na 1/2 koláča bez ozdobenia)

Kalórie: 241

Bielkoviny: 19g

Sacharidy: 22g (vláknina 1g)

Tuky: 9g

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

Fitness Marlenku, pudingové rezy, skvelý makovník, Raffallo tortu a ďalšie fitness recepty nájdeš aj v našom e-booku. Okrem zdravých receptov aj tipy a rady do kuchyne & fakty o výžive.

UKÁŽ E-BOOK!

Domov
Zdieľať
Diskusia