Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2016, 9:44
Čas čítania 0:00
Marek R.

Mamička schudla skoro 50kg po tom, čo zistila, že ju podvádza manžel a s jeho milenkou ju nazývajú tučnou kravou

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Aj nevera je fajn dôvod na začatie premeny.

Mali sme tu už napríklad Conner Rensch, ktorej sa takmer celý život kvôli nadváhe smiali, šikanovali ju, ponižovali a dokonca jej aj priali smrť. Conner však na sebe zamakala a teraz sa môže pochváliť postavou, ktorú jej závidí nejedna žena. Naposledy sme sa zamerali na úplne opačný prípad, kedy hlavnú úlohu nehrala obezita, ale ďalší veľký problém mnohých dievčat - anorexia. Hattie však zmenila svoje myslenie, dokázala ju zdolať a je z nej krásna a inšpirujúca žena. Teraz budeme pokračovať ďalšou premenou, kedy motivácia niečo so sebou robiť prišla opäť z inej situácie, a to nie zrovna príjemnej.

Mamička schudla skoro 50kg po tom, čo zistila, že ju podvádza manžel a s jeho milenkou ju nazývajú tučnou kravou
Zdroj: @queen_b_b / www.instagram.com

Samozrejme, aj šikanovanie, ako bolo v prípade Conner, nie je príjemná záležitosť, no 34-ročná Betsy Ayala sa dočkala urážky od ženy, ktorá spávala s jej manželom. Betsyna váha nabrala obrovské rozmery po tehotenstve, kedy sa ešte výraznejšie navýšila a skončila až na čísle okolo 118 kilogramov. Bolo to ešte v roku 2013, kedy sa starala o svoju dcérku Isabelle, príliš sa nehýbala, len sa prejedala a skončilo to tak, ako to skončilo. Jej "objemovka" sa však nepáčila manželovi a o 6 mesiacov Betsy zisťuje, že ju podvádza. Ba čo viac, našla aj správy od jeho milenky, v ktorej si robí srandu z jej nadváhy a nazýva ju veľmi nepekne, tučnou kur*ou. 

Namiesto toho, aby opäť upadla do depresie, sa však rozhodla so sebou niečo robiť a ukázať teraz už ex-manželovi, akej bojovníčky sa vzdal. Spojila sa so svojou sestrou, začali spolu cvičiť a obmedzila v strave mnohé sladkosti. Teraz je Betsy slobodnou mamičkou a fitko navštevuje až šesťkrát do týždňa, takže z cvičenia sa stala srdcová záležitosť. Podvádzanie od manžela tak teraz berie s úsmevom, keďže práve to ju naštartovala za jej lepším "ja" a teraz váži okolo 72 kilogramov.  

Na tejto fotke bola už ľahšia o takmer 10kg z pôvodných viac ako 118kg

 

„Momentálne to cítim tak, že to, čo urobil, bolo akýmsi požehnaním, keďže v opačnom prípade by som zostala obéznou asi navždy. Stále som sa modlila, aby sa môj život zmenil a som rada, že som dostala ďalšiu šancu, aby sa tak stalo. Po každom cvičení som skončila v slzách a vtedy som už bola presvedčená, že musím so sebou niečo robiť a že sa zmením kvôli sebe a kvôli mojej dcére. Chcela som, aby bola hrdá na svoju maminu a chcela som byť jej príkladom a vzorom.“  

Betsy a jej problémy s váhou prišli už v čase, keď mala 13 rokov a začala so svojou prvou diétou, ku ktorej ju priviedli stavy úzkosti. „Problémy s váhou som mala takmer celý život. Vždy som bola bacuľatou, nikdy som nešportovala alebo robila nejakú fyzickú aktivitu, lebo som proste mala nadváhu. V škole ma šikanovali a doberali si ma. Trpela som úzkosťou, no namiesto toho, aby som bojovala so skutočnými zdrojmi úzkosti, som sa radšej prežierala a jedla stále viac a viac.“ Už na univerzite vážila 95 kilogramov, po narodení Isabelle 118 kilogramov. 

Vľavo 118kg, vpravo 72kg


Vtedy tak dosiahla svoju najvyššiu hmotnosť v živote, jej 14-ročný vzťah bol poriadne napätý a Betsy trpela depresiami, spomínanou úzkosťou a mala aj problémy so spánkom. Už počas manželstva sa jej podarilo zhodiť pár kilogramov, no skutočná motivácia prichádza až v čase, kedy zistila, že ju manžel podvádza. Bola s ním už odkedy mala 17 rokov a svoj život oddala práve jemu. K odhaleniu navyše došlo počas vianočných sviatkov a manžel ju podvádzal so svojou kolegyňou z práce. Našla aj ich vzájomnú konverzáciu na Facebooku, kde ju obaja nazývali tučnou kur*ou a kravou, hoci zoči-voči ju podporoval v jedení nezdravého jedla a tvrdil, že vyzerá v poriadku. 

A tak sa začína cesta za zdravým životom, najskôr so sestrou chodili na zumbu trikrát týždenne, neskôr pridala beh, posilňovanie a zmenila samozrejme aj svoj jedálniček. Ako hovorí, teraz je úplne iná osoba, a to ako zvonka, tak aj zvnútra. Je si vedomá, že dokáže naozaj čokoľvek si zaumieni a je momentálne šťastnejšia, sebavedomejšia a neustále pozitívne naladená. Najviac hrdá je však na to, že je vzorom pre svoju dcéru a dokonca už aj odpustila svojmu manželovi.

 

Vľavo ako 27-ročná, vpravo 34.

 

 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia