Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2016, 8:36
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Spôsobí nové hi-tech zrkadlo, ktoré sleduje fyzické zmeny našej postavy revolúciu vo fitness svete?

ZDRAVIE FITNES
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Technologické inovácie posúvajú hranice možností.

Ľudia sa neustále sledujú v zrkadle, aby mohli zaznamenať svoj progres. Rozdiel však oproti predchádzajúcemu dňu spozorujeme voľným okom len veľmi ťažko, a preto sa rozhodol start-up Naked priniesť zaujímavú pomôcku, ktorá náš progres v budovaní dokonalej fyzickej formy vyhodnotí v troch dimenziách za nás. A to ani zďaleka nie je všetko, pretože ak sa od stanoveného cieľa náhodou príliš vzdialime, inteligentný systém na danú skutočnosť okamžite upozorní a zároveň nám odporučí aplikovať preventívne opatrenia, aby sme sa onedlho opäť neocitli tam, kde sme pred začatím jeho používania byť nechceli.

Komplexný systém Naked 3D Fitness Tracker je pripojený k internetu a pozostáva z troch hlavných častí, kde prvú predstavuje hi-tech zrkadlo vybavené takzvanými RealSense senzormi od spoločnosti Intel, druhú rotujúca váha s bezdrôtovou konektivitou a tretiu zase špeciálna aplikácia pre mobilné telefóny. Princíp fungovania teda spočíva v dôkladnom skenovaní postavy používateľa (celý proces trvá asi 20 sekúnd) z každého uhla pohľadu, čo zabezpečuje kombinácia otočného mechanizmu a prítomných senzorov využívajúcich infračervené svetlo (obdobne funguje aj Kinect k Xboxu). Po odoslaní nadobudnutých dát do smartfónu vznikne vďaka aplikácii skutočne detailný virutálny 3D model postavy ľudského tela, ktorý potom môžeme nielen vizuálne porovnávať s uloženými modelmi z predchádzajúcich dní.

Spôsobí nové hi-tech zrkadlo, ktoré sleduje fyzické zmeny našej postavy revolúciu vo fitness svete?
Zdroj: Naked

Podstatné je, že tieto 3D modely obsahujú aj konkrétne údaje, čiže niečo, bez čoho by išlo presne o to isté, čo robíme pri obyčajnom zrkadle. Pokiaľ chceme niečo zlepšovať, najskôr potrebujeme konkrétne čísla, aby malo porovnávanie zmien nejaký zmysel. Jednotlivé číselné údaje nám preto hovoria, ako sa konkrétne partie postupom času buď pozitívne alebo negatívne menia. Okrem podielu telesného tuku či celkovej váhy tak uvidíme na displeji smartfónu i veľkostnú zmenu obvodu (vrátane prehľadných grafov) podstatných častí tela, ako je napríklad pás, biceps, hrudník či také stehná. A aby toho nebolo náhodou málo, model nám okrem iného pomocou rozdielnej farby a rozdielneho vzoru vizuálne zvýrazní tie partie, na ktorých sa udiali akékoľvek zmeny. Ak priberieme tuk, na bruchu virtuálneho 3D modelu zobrazí červenú farbu s prúžkami, a naopak, ak naberieme svalovinu, tak červenú nahradí modrá farba bez prúžkov. 

Odporúčané
Bez dopingu sa to profesionálne robiť nedá. Laura je najmladšou majsterkou wellness kulturistiky, ročne na šport minie tisíce eur Bez dopingu sa to profesionálne robiť nedá. Laura je najmladšou majsterkou wellness kulturistiky, ročne na šport minie tisíce eur 16. februára 2024, 9:30

Podiel tuku systém vypočíta vďaka odmeranej váhe a objemu tela, ktorý zistí prostredníctvom skenovania. Výrobca udáva presnosť plus/mínus 2,5 %, čo nie je pri porovnaní s alternatívami vôbec najhoršie. A čo sa týka ochrany súkromia, všetky nazbierané dáta sú ukladané do online cloudu zabezpečeného šifrovaním. Spomínanú aplikáciu si nainštalujú majitelia Android aj iOS zariadení a bezdrôtový prenos prebieha cez Bluetooth alebo Wi-Fi konektivitu. 

Spôsobí nové hi-tech zrkadlo, ktoré sleduje fyzické zmeny našej postavy revolúciu vo fitness svete?
Zdroj: Naked

Za Naked 3D Fitness Tracker dáme necelých 500 amerických dolárov, no zatiaľ sú k dispozícii iba predbežné objednávky. Prvé kusy dorazia najrýchlejším zákazníkom niekedy v marci 2017. Sme veľmi zvedaví, ako to celé dopadne a či firma dokáže spraviť revolúciu v oblasti sledovania svojho progresu. Rovnako tak sme zvedaví, ako dopadne presnosť údajov, no v každom prípade, ide o veľmi zaujímavú vychytávku, čo poviete?

Domov
Zdieľať
Diskusia