Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Piatok 4. 12. 2020 meniny má Barbora, Barbara

hľadaj na refresheri

Chceš dostávať notifikácie aj na tomto zariadení?
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltVyuži zľavový kód refreshersk a získaj 3x zľavu na doručenie!Objednaj si jedlo
Zdravie
1
katarinafrolova
3. august 2014, 14:14
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Chrumkavé mrkvovo-ľanové krekry (recept)

Veľmi dlho som hľadala recept na krekry, ktoré by boli jednoduché na prípravu, ktoré by chutili všetkým a ktoré by ostali chrumkavé aj niekoľko dní po upečení. Nakoniec som taký recept našla, doviedla k dokonalosti a rada sa s ním s vami podelím.

katarinafrolova
3. august 2014, 14:14
Gastronovinky na Refresheri ti prinášaVyuži zľavový kód refreshersk a získaj 3x zľavu na doručenie!Objednaj si jedlo
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
1
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Veľmi dlho som hľadala recept na crackers (krekry), ktoré by boli jednoduché na prípravu, ktoré by chutili všetkým (bez rozdielu na to či je človek vegetarián, vegán alebo si len rád zahryzne do niečoho dobrého), ktoré by sa dali jesť naozaj ku všetkému a ktoré by ostali chrumkavé aj niekoľko dní po upečení. Nakoniec som taký recept našla, doviedla k dokonalosti a rada sa s ním s vami podelím.

 

Základom týchto krekrov je ľan, ktorý funguje ako lepidlo na ostatné suroviny. Ľan je jeden z najlepších zdrojov pre získanie tak dôležitých esenciálnych mastných omega­3 kyselín. Napomáha zlepšovať rytmus srdca, znižuje riziko upchatia ciev, je bohatý na vlákninu a dôležité minerály. Odporúča sa jesť len pomleté ľanové zrniečka (len tak z nich získame všetko to dobré). Doschrumkavenia, priatelia!

 

Chrumkavé mrkvovo-ľanové krekry (recept)

 

Ingrediencie  (20 - ­25 krekrov)

100 g ľanových zrniečok

100 g mletých mandlí/mandľovej múčky

1 stredne veľkú mrkvu

1 lyžicu čerstvých, posekaných byliniek alebo semiačok podľa chuti (napr. tymián, rozmarín, oregano, feniklové alebo sezamové semiačka...)

1 strúčik cesnaku (môže byť ale nemusí)

morskú soľ (štipku)

 

Postup

Rúru si predhrejeme na 200°C. Mrkvu nastrúhame veľmi najemno (použijeme mixér alebo tie najmenšie zúbky na strúhadle) a zmiešame s ostatnými ingredienciami. (Dávame si pozor aby sme cesto zbytočne nepremiesili, mohlo by byť veľmi vlhké). Z cesta si vytvarujeme bochníček, ktorý prenesieme na pečiaci papier. Prikryjeme ďalším papierom na pečenie a vyvaľkáme na tenučký plát o hrúbke asi 3 mm. Cez papier si narežeme cesto na malé štvorčeky. Jemne odstránime vrchnú vrstvu papiera na pečenie a naše krekry si vložíme na strednú mriežku do vyhriatej rúry (netreba použiť plech na pečenie, stačí krekry piecť na papieri na pečenie) a pečieme cca 12 - ­15 minút, kým nie sú krekry na okrajových stranách upečené do zlatova. Keď bude týchto pár upečených, vytiahneme ich a zvyšné nechám v rúre dopiecť asi tak 7 minút, kým aj tieto nie sú krásne, zlaté a voňavé. Po upečení ich necháme vychladnúť (ak dokážeme odolať) a skladujeme ich vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Chrumkavé vydržia byť tak cca jeden týždeň. Podávame ich ku šalátom, v kombinácii s tvarohovou nátierkou (ak by ste chceli zvýšiť množstvo bielkovín v tomto jedle), s kozím syrom, čerstvým tymiánom a soľou alebo len tak samotné - nechám to na vás. Dobrú chuť!

 

Chrumkavé mrkvovo-ľanové krekry (recept)

 

Chrumkavé mrkvovo-ľanové krekry (recept)

 

Chrumkavé mrkvovo-ľanové krekry (recept)

 

Približné nutričné hodnoty (1ks, ak sme upiekli 25 krekrov)

Kalórie: 48 kcal

Bielkoviny: 1,8g

Sacharidy: 1,56g

Tuky: 3,92g

Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Ohodnoť článok
0
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHOR
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie
Domov
Zdielať
Diskusia
Hľadať
Viac
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.