Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2018, 12:00
Čas čítania 0:00
Kristina Bečková

Gigi Hadid ako modrá mimozemšťanka? Moschino predstavilo kampaň inšpirovanú nelegálnymi prisťahovalcami

MÓDA KAMPAŇ
Uložiť Uložené

Pomaľované modelky v štýlových outfitoch. Aj tak môže vyzerať módna kampaň s myšlienkou.

Politika sa už dávno nerieši iba v politike. V poslednej dobe sa do politických záležitostí začali zapájať aj módni návrhári a to prostredníctvom niečoho, čo im ide najlepšie - prostredníctvom módy.

Začalo to feministicky ladenou módnou prehliadkou módneho domu Dior a pokračovalo to tematickou kolekciou H&M na podporu LGBTQ ľudí. Jeremy Scott, kreatívny riaditeľ pre Moschino, sa rozhodol podporiť nelegálnych utečencov na americkom území.

Táto téma je v Spojených štátoch amerických rozoberaná takmer nonstop, odkedy na miesto prezidenta nastúpil Donald Trump. Ten už na začiatku vyhlasoval, že dá postaviť múr medzi USA a Mexikom, odkiaľ prichádza najviac utečencov. 

V posledných týždňoch v Amerike berú deti z utečeneckých rodín a zatvárajú ich v takzvaných kempoch. Nie je žiadnou novinkou Trump a jeho stúpenci takýchto ľudí vidia ako čudákov či mimozemšťanov, ktorí do USA nepatria.

A presne takým smerom sa nesie nová kampaň Moschino. Jeremy Scott natrel svoje modelky do rôznych farieb a obliekol ich do najnovších kúskov jeho módnej značky. Farba na ich tele má však omnoho hlbší význam, než len ten umelecký. "Čo je to mimozemštan? Konceptom mojej kampane je priviesť pozornosť na hrubé zaobchádzanie USA s "nelegálnymi mimozemšťanmi". Zafarbil som modelky na mojej prehliadke a v mojej kampani aby som otvoril diskusiu o tom, čo to vlastne "mimozemšťan" je - sú oranžový, modrí, žltí, zelení? Záleží na tom? Sú to naši priatelia, susedia, kolegovia, príbuzní a ľudia, ktorých milujeme," napísal Jeremy na svojom Instagrame.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Kaia (@kaiagerber),

Mimozemšťan slúži ako metafora pre utečencov a táto kampaň hovorí o tom, že by sme pri nich mali stáť v týchto ťažkých časoch. Na farbe pleti nezáleží, tiež sú to ľudia ako my a stretávame sa s nimi každodenne. Nie sú to teda žiadni mimozemšťania a preto by sa k nim najmä americká vláda mala správať adekvátnejšie.

Odporúčané
Polícia kontroverznú kampaň s trhaním slúchadiel vymýšľala 20 minút. Odborník tvrdí, že mala črty hoaxu Polícia kontroverznú kampaň s trhaním slúchadiel vymýšľala 20 minút. Odborník tvrdí, že mala črty hoaxu 28. augusta 2019, 19:24

Fotky do farebnej kampane módneho domu Moschino zhotovil Steven Meisel, o styling sa postarala Carlyne Cerf De Dudzeele. Vlasy a mejkap mala na starosti obľúbená Pat McGrath spolu s Guidom Palau. V kampani zahviezdila modrá Gigi Hadid, oranžová Kaia Gerber, dcéra legendárnej Cindy Crawford či zelená Rianne Van Rompaey

Domov
Zdieľať
Diskusia