Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2018, 12:44
Čas čítania 0:00
Kristina Bečková

Spoluzakladateľ Dolce & Gabbana urazil Selenu Gomez. Hodnota ich spoločnosti okamžite klesla o 60%

MÓDA SELENA GOMEZ
Uložiť Uložené

Na drzého módneho návrhára sa zosypala vlna kritiky a speváčku si zastali niekoľkí kolegovia z brandže.

Mená zakladateľov talianskej značky Dolce & Gabbana, Stefano Gabbana a Domenico Dolce, v posledných rokoch znamenajú iba problémy. Aj napriek tomu, že sú obaja páni gayovia a v minulosti spolu randili, v roku 2015 vyhlásili, že nesúhlasia s tým, aby si homosexuálne páry mohli adoptovať deti. Podľa Stefana Gabbana je skutočná rodina iba tá tradičná, teda matka, otec a dieťa a podľa Domenica Dolceho sú deti splodené mimotelovo (IVF) iba "syntetickými deťmi, deti z chémie". 

Vďaka týmto výrokom si urobili mnoho nepriateľov v šoubiznise. Celebrity ako Elton John či Ricky Martin, ktorí žijú v homosexuálnom zväzku a tiež vychovávajú so svojimi partnermi deti, návrhárov odsúdili a odmietajú nosiť ich návrhy. Naposledy táto dvojica pobúrila verejnosť, keď sa ako jedny z mála návrhárov ponúkli na miesto dvorných návrhárov prvej dámy USA, Melanie Trump. Zatiaľ čo väčšina návrhárov Melaniu odmietla šatiť, títo dvaja sa chopili príležitosti a nebolo z toho nič iné, len problémy.

Nedávno na svoj Instagramový profil stránka The Catwalk Italia pridala koláž Seleny Gomez v rôznych červených šatách s komentárom, aby fanúšikovia ohodnotili, ktoré jej pristanú najviac. Posledné šaty na fotke mala Selena oblečené na Oscaroch v roku 2011 a je to model práve od značky Dolce & Gabbana. Problémový Stefano Gabbana svoje emócie nedokázal udržať na uzde a fotku okomentoval "è proprio brutta", čo v preklade z taliančiny znamená "ona je taká škaredá". So smiechom tiež súhlasil s komentárom, v ktorom sa písalo, že Selena vyzerá ako Pomeranský pes

Odpovede od skalných fanúšikov 25-ročnej speváčky, ktorá je najsledovanejšou osobou na Instagrame, prišli takmer okamžite. Niektorí sa vyjadrovali nepekne a módnemu návrhárovi želali dokonca smrť alebo rakovinu. "Jediná škaredá vec, ktorú vidím, je tvoja osobnosť," vyjadril sa ďalší z fanúšikov.

Seleny sa ihneď zastali aj niekoľkí kolegovia z brandže a posielali jej slová plné lásky. Tommy Dorfman, s ktorým Selena spolupracovala na seriáli 13 Reasons Why napísal priamo Gabbanovi: "Skončil si. Tvoja homofóbna, misogynistická a urážajúca existencia už nemá v roku 2018 miesto. Už to nie je prijateľné ani chic." Miley Cyrus, ktorá sa so Selenou kamoší ešte z čias Disney napísala: "To, čo ten blbec napísal (ak to je vôbec pravda) je sku*vená nepravda a hlúposť. Ona je naozaj kus."

 

Príspevok, ktorý zdieľa @commentsbycelebs,

Svoju podporu pre Selenu vyjadrila aj Julia Michaels, ktorá pre Selenu píše texty, mladučká speváčka Madison Beer, novinár Perez Hilton či herecký kolegovia Nat a Alex Wolff, ktorý Steffana na Twitteri nazvali blbcom.

Stefano Gabbana svoj nemiestny komentár už určite oľutoval, pretože ho pár hodín po zverejnení aj vymazal. Taktiež si vypol komentáre na svojom profile, avšak to, čo sa stalo, už späť nezoberie. Okrem toho, že si k svojmu menu pripísal ďalší škandál, stratil viac než 200 tisíc followerov na Instagrame a jeho spoločnosť údajne stratila 60% na akciách. Nabudúce si snáď uvedomí, že sila oddaných fanúšikov a sociálnych sietí je silnejšia, než sa môže zdať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia