Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
15. januára 2018, 16:10
Čas čítania 0:00
Dominika Hanušniaková

Fit recepty na každý deň, ktoré ti nezaberú ani hodinu. Ideálne aj pre vegetariánky

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Zdravé, chutné a hlavne rýchle.

Nie každý deň sa ti chce stáť v kuchyni a vymýšľať recepty, ktoré sú pre tvoju postavu vhodným kandidátom a zároveň ti nezaberú hodiny času. Ponúkame ti pár receptov, ktoré sú zdravé, vhodné aj pre vegetariána a čo je na tom najlepšie, zaberú ti len pár minút. Tak si zober zásteru a poď s nami do kuchyne!

Cuketovo-mrkvové rezance s kuracím mäsom 

Ingrediencie 

  • jedna menšia cuketa (neboj sa množstva, pretože cuketa obsahuje veľa vody a varom zmenšuje svoj objem)
  • mrkva (3 kusy)
  • 100 g kuracieho mäsa
  • grilovacie korenie na zeleninu 
  • soľ (výbornou alternatívou klasickej soli je himalájska soľ)
  • mleté čierne korenie 
  • kokosový olej (môže byť aj olivový)

Príprava

Na rozohriatej panvici necháme rozpustiť kokosový olej a pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso, ktoré osolíme a dochutíme čiernym korením. Medzi tým, ako sa nám mäso restuje, ošúpeme si cuketu a mrkvu. Na jemné pásiky (rezančeky) si nakrájame zeleninu. Keď je mäso hotové, pridáme nakrájanú zeleninu a necháme ju zmäknúť (cca 5 – 7 minút – podľa chuti). Zeleninu spoločne s kuracím mäsom dochutíme grilovacím korením na zeleninu. Dobrú chuť ! 

Fit recepty na každý deň, ktoré ti nezaberú ani hodinu. Ideálne aj pre vegetariánky
Zdroj: unsplash.com

Cestoviny s ricottovo-špenátovou omáčkou 

Ingrediencie 

  • mrazený špenát – ½ balenia (sekaný)
  • cestoviny – ½ (môžeš použiť pšeničné alebo kukuričné)
  • ricotta 200g
  • cibuľa 
  • olej (kokosový alebo olivový)
  • cesnak
  • soľ
  • mleté čierne korenie 

Príprava

Najprv si uvaríme cestoviny. Medzitým nakrájame cibuľu a necháme ju na panvici restovať do zlatista, pridáme špenát, soľ, korenie a podusíme. Pridáme cesnak a necháme ešte pár minút na panvici. Do špenátu pridáme ricottu, ktorá sa krásne rozpustí a urobí krémovú konzistenciu. Podľa potreby pridáme vodu z cestovín na zriedenie. Cestoviny scedíme a pridáme do omáčky. Hotové jedlo, môžeme posypať parmezánom.

Fit recepty na každý deň, ktoré ti nezaberú ani hodinu. Ideálne aj pre vegetariánky
Zdroj: unsplash.com

Cuketové placky 

Ingrediencie 

  • cuketa 2 ks (veľké)
  • vajce 1 ks
  • tofu 1 ks 
  • 1-2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 50g ovsených vločiek 
  • majorán 
  • soľ 
  • korenie 

Príprava 

Cukety očistíme, nastrúhame na „jablkovom“ strúhadle a osolíme. Necháme cca pol hodinu odstáť. Potom v rukách nastrúhanú cuketu vyžmýkame od prebytočnej vody. Následne k cukete pridáme tofu, vajíčko, štipku čierneho korenie, pretlačený cesnak, majorán, a ovsené vločky. Podľa chuti osolíme. Všetko spolu premiešame. Zo zmesi tvarujeme malé placky a ukladáme ich na plech, vystlaný papierom na pečenie. (TIP: zmes mierne pokvapkáme vodou, lepšie ti bude držať papier) Placky pečieme vo vopred vyhriatej teplovzdušnej rúre na 200 stupňov/30 minút. Podávame s ryžou poprípade so zemiakmi. Ako prílohu zeleninu (každý podľa chuti).

Fit recepty na každý deň, ktoré ti nezaberú ani hodinu. Ideálne aj pre vegetariánky
Zdroj: unsplash.com

Grilovaná zelenina s kozím syrom, vlašskými orechmi a brusnicami

Ingrediencie 

  • balenie kozieho syru 
  • mrazená zelenina (zmes karfiol, brokolica a mrkva)
  • hrsť vlašským orechov (podľa chuti) 
  • brusnice (najlepšie domáce zavárané) 
  • soľ 
  • čierne korenie 
  • kokosový olej 

Príprava 

Na rozohriatej panvici si necháme rozpustiť kokosový olej, potom pridáme mrazenú zeleninu, ktorú osolíme a okoreníme. Pridáme trošku vody a necháme ju dusiť. Zmäknutú zeleninu dáme na tanier alebo hlbšej misky. Na vrch v rukách rozdrobíme kozí syr, posypeme vlašskými orechmi a pridáme brusnice.

Domov
Zdieľať
Diskusia