Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2017, 16:04
Čas čítania 0:00
Radka T.

Pri pohľade do zrkadla sa zľakla samej seba. Rebecca preto schudla 45 kíl a pomohli jej v tom len tri veci

MÓDA
Uložiť Uložené

Po tom, čo sa osamostatnila, pribrala a vážila vyše 100 kíl.

Takmer každá žena vie, že udržať si ideálnu štíhlu líniu je niekedy mimoriadne ťažké. Stres či nie vždy ukážkový životný štýl sa môžu podpísať na priberaní, z čoho sa nakoniec stane začarovaný kruh. Svoje o tom vie aj Rebecca Graftonová. Rebecca sa môže pochváliť tým, že sa jej podarilo zhodiť takmer 45 kilogramov a po tejto premene ju dokonca nespoznala ani vlastná mama. Stalo sa tak potom, čo sa mladá Američanka „vypapala“ až na 108 kilogramov. Dolu z kopca to s ňou išlo po tom, čo sa prvýkrát osamostnanila. Jej prírastok na váhe bol taký dramatický, že sa nespoznávala na fotografiách a pri pohľade do zrkadla sa vyľakala.

Nečudo, bez ohľadu na to, ako váha zmenila jej celkový vzhľad, išlo najmä o strach o vlastné zdravie. Nadváha totiž zaťažuje orgány a je pre organizmus nebezpečná. Rebecca však nielen veľa jedla, ale často si dopriala aj alkohol, takže sa nikto nečudoval, keď ručička na váhe ukazovala strašidelné číslo. Našťastie, mladá žena si to veľmi dobre uvedomovala a rozhodla sa s tým niečo robiť.

Našťastie pri prerode na svoje nové štíhle ja nešla cestou nezmyselných a drastických diét. Pomohli jej len tri jednoduché veci, ktoré dokáže dodržiavať každá z nás. 

Prvým krokom bolo stráženie si kalórií. Na to šikovne využila moderné technológie a svoj jedániček zverila do rúk šikovných aplikácií. Kalórie si sledovala napríklad pomocou aplikácie My Fitness Pal. Tohto sa však nedržala striktne, a tak si občas dopriala takzvaný „cheat day“, čiže deň, počas ktorého mohla aj zhrešiť a dopriať si obľúbené dobroty. Vďaka tomu bola motivovaná držať sa počas ostatných dní odporúčaného počtu kalórií. Tretím krokom na ceste k štíhlej línii bolo aj pravidelné cvičenie. Rebecca začala cvičiť každý deň hodinu, pričom do toho zahrnula posilňovanie aj kardio.

Nový režim priniesol výsledky a Rebecca po dvoch rokoch zbadala viditeľné zmeny nielen na svojej postave, ale aj tvári. „Moja tvár sa tak zmenila, že ma nespoznala ani vlastná mama,“ opísala Američanka. Tá sa teraz pýši ukážkovou postavou a je inšpiráciou aj pre ostatné ženy, ktoré sa túžia zbaviť nadváhy. 

Rebecca po tomto úspechu nezaspala na vavrínoch a je motivovaná udržiavať si svoju váhu, ale aj pomáhať ostatným. Tí ju nasledujú na Instagrame, kde má desaťtisíce fanúšikov. Pravidelne vraj dostáva správy od iných žien, ktoré jej píšu, že do posilňovne sa po prvý raz v živote odhodlali vstúpiť len vďaka nej. Je nesporné, že Rebecca ženám dodáva aj poriadnu dávku sebavedomia, no zároveň im pripomína, že musia na sebe makať. A keď dostane správu, že sa im podarilo zhodiť nadbytočné kilogramy, cíti zadosťučinenie a hrdosť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia