Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. januára 2017, 19:54
Čas čítania 0:00
freshfem redakcia

Aj keď si to nechceme priznať, mama má vždy pravdu. Aj preto by mala byť tvojou najlepšou kamarátkou

VZŤAHY
Uložiť Uložené

Priateľka, ktorá je tu vždy pre teba.

Vzťah mamy a dcéry môže niekedy pripomínať horskú dráhu a prechádza počas života toľkými rôznymi fázami ako žiaden iný. Najprv si ako bábätko na mame závislá, potom nastáva obdobie vzdoru, kedy bojuješ s jej rozhodnutiami a výchovou. Časom zistíš, že to s tebou možno nemyslela až tak zle. A takto sa to v živote strieda. Raz máš obdobie, kedy ťa jej názory nezaujímajú. Potom príde deň, kedy je podľa teba jediným človekom, ktorý má riešenia na všetky problémy. Najmä v období dospievania nás neustále niečo trápi. Či už si zničená z nešťastnej lásky alebo nezapadáš do kolektívu, prvá osoba za ktorou hneď utekáš je najlepšia kamarátka. Tá však už o pár rokov možno vôbec nebude v tvojom živote. A pritom si vôbec neuvedomuješ, že najlepšia priateľka, ktorá bude pri tebe navždy je práve mama. Pozri sa s nami na to, prečo by si mala mame dôverovať a spraviť z nej svoju najlepšiu kamarátku.

Aj keď si to nechceme priznať, mama má vždy pravdu. Aj preto by mala byť tvojou najlepšou kamarátkou
Zdroj: pexels.com


Mama nikdy nepovie nie
„Teraz nemôžem, zavolám ti o pol hodinku. Teraz pracujem, poobede si nájdem čas. Teraz som na nechtoch, ozvi sa mi zajtra." Tieto vety používajú pravdepodobne baby, ktoré považuješ za svoje najlepšie kamarátky. Počula si už niektorú z nich z úst maminy? Iste, ak má práve dôležitú poradu, od ktorej závisí jej budúcnosť v práci, tak ti možno nezdvihne telefón. Ale inak bude pri tebe kedykoľvek to budeš potrebovať. Nikdy ti v prípade potreby nepovie nie. Aj keby mala zrušiť všetky termíny u kaderníčky, kozmetičky, nechtárky a kávu s kolegyňou.


Keď ťa poúča, vychádza z vlastnej skúsenosti

Každá z nás má v živote kamarátku, ktorá neustále súdi naše rozhodnutia a konanie iných, pričom sama má tiež svoje muchy a nezvláda každú situáciu príkladne. Snaží sa ti poradiť vo vzťahoch, aj keď ona je dlhodobo nezadaná. Mama ťa tiež bude poúčať a hovoriť, čo všetko si mala spraviť inak. Ale bude pri tom vychádzať z vlastných skúseností, ktorých má určite neúrekom. Svojimi radami sa pokúsi docieliť, aby si sa možno vyhla chybám, ktoré v živote spravila ona. Nechaj si poradiť, maminy už čo to prežili.

Aj keď si to nechceme priznať, mama má vždy pravdu. Aj preto by mala byť tvojou najlepšou kamarátkou
Zdroj: unsplash.com


Mama naozaj počúva

Máš pri svojej kamarátke niekedy pocit, že rozprávaš do vetra? To preto, lebo to tak často aj býva. Aj keď sa snaží tváriť prítomne a zaujato tvojimi citovými výlevmi, nedarí sa jej to. Každých pár minút skontroluje mobil či nepribudili lajky a hlava jej lieta v oblakoch. Mama nič neskrýva. Počúva. Pozorne. Pretože vie, že je to pre teba dôležité.

Vždy ti dovolí vrátiť sa

Kamarátky prichádzajú a odchádzajú. Isteže, existujú aj výnimky, ktoré budú v tvojom živote navždy. No je bežnejšie, že ich v živote vystriedaš niekoľko. Mama ťa vždy rada uvidí. Aj keď ju sklameš a možno jej aj ublížiš. Nikdy pred tebou nezabuchne dvere jej domu. Lebo mama je presne tá osoba, ktorá ťa bude ľúbiť navždy a aj keď ju to občas bude bolieť, nikdy neodmietne pomôcť ti.

Domov
Zdieľať
Diskusia