Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2019, 9:34
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Úplatky v podobe zmrzliny a špagiet? V Taliansku sa tak podniky chceli vyhnúť hygienickej kontrole

NEWS KORUPCIA RÍM
Uložiť Uložené

Netradičné úplatky dostávali policajti v Ríme.

Keď chceš robiť biznis, potrebuješ na to dobrý nápad, nápaditý marketing a, samozrejme, premyslený biznis plán. O to viac, ak sa chystáš podnikať vo veľkomeste, akým je Rím.

No a ak tam chceš mať pokoj od úradov, podľa všetkého by si musel byť za dobre s miestnymi policajtmi. Tamojšia mestská polícia bola totiž obvinená z toho, že brala úplatky. V podobe zmrzliny a cestovín, informuje The Telegraph.

Odporúčané
Billie Eilish expanduje, chce osloviť aj najmenších. Kým nerozumejú jej hudbe, môžu aspoň vyzerať ako ona Billie Eilish expanduje, chce osloviť aj najmenších. Kým nerozumejú jej hudbe, môžu aspoň vyzerať ako ona 19. novembra 2019, 20:34

Korupcia sa odohrávala na najfrekventovanejších turistických miestach v Ríme. Momentálne prešetrujú konanie troch dôstojníkov mestskej polície, ktorí mali poskytovať podnikom informácie o hygienických kontrolách. Tie totiž vedia udeliť mastné pokuty. Na oplátku boli odmeňovaní kopčekmi zmrzliny, špagetami alla carbonara či inými bezplatnými jedlami.

Úplatky v podobe zmrzliny a špagiet? V Taliansku sa tak podniky chceli vyhnúť hygienickej kontrole
Zdroj: Fineas Anton/Unsplash

Mestskí policajti nadviazali priateľské vzťahy s miestnymi podnikmi. Upozorňovali personál, kedy by ich mali „navštíviť“ hygienici. „Sme presvedčení, že situáciu vieme vysvetliť na súde,“ povedala právnička obvinených Michele Gentiloni Silveri. Nezvyčajné úplatkárstvo sa podarilo odhaliť pri vyšetrovaní mafie ‘Ndrangheta, ktorá má operovať v historickom centre mesta.

Domov
Zdieľať
Diskusia