Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2019, 16:07
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Slovák, ktorý v Žiline hajloval pred Kórejčankou, pôjde do basy. Za extrémistické prejavy dostal 4 mesiace

NEWS SLOVENSKO ŽILINA
Uložiť Uložené

Sudca Špecializovaného trestného súdu schválil dohodu o vine a treste.

Presne pred mesiacom sme ťa informovali o prípade Jána C., ktorý bol obvinený z prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Za podobné prejavy už bol v minulosti právoplatne odsúdený. Tentokrát ho odsúdili na bezpodmienečný trest odňatia slobody na 4 mesiace.

Odporúčané
Slovák hajloval pred Kórejčankou v Žiline, vulgárne nadával a kričal: „Toto je náš štát, čisté biele a slovenské chápeš?“ Slovák hajloval pred Kórejčankou v Žiline, vulgárne nadával a kričal: „Toto je náš štát, čisté biele a slovenské chápeš?“ 18. októbra 2019, 16:25

Dohodol sa s prokurátorom

Nový Čas píše o dohode medzi extrémistom a prokuratúrou, súčasťou dohody o vine a treste je aj podmienka, že sa voči rozhodnutiu súdu neodvolá. 31-ročný Žilinčan tak vo väzení strávi 4 mesiace. Nepodmienečný trest si odsedí v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Hajloval a nadával

Pripomeňme si, čo sa stalo. Ján C. verbálne zaútočil na ženu kórejskej národnosti. „Pristavil sa k nej a začal ju slovne obťažovať. Snažil sa hovoriť lámanou angličtinou, ale veľmi mu to nešlo. Počas tohto slovného útoku ,,zahajloval" pravou, vztýčenou rukou,“  informovala polícia na svojom facebookovom profile. Okrem hajlovania sa Ján C. vyjadril, že Slovensko je „biele“, slečna je „žltá“ a preto by mala ísť späť domov.

Domov
Zdieľať
Diskusia