Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2019, 18:08
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Vyhodili ju z práce po tom, čo jej intímne fotky rozposlal kolega ďalším zamestnancom. Firma teraz od nej vymáha viac ako 22-tisíc

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Myslela si, že fotky si jej kolega nechá, miesto toho sa o ne veľkoryso podelil. Obaja prišli o prácu.

28-ročná Jennifer Ricketts si užívala dovolenku v Dominikánskej republike, počas ktorej pristúpila na sexuálne hrátky so svojim kolegom Stephenom Nazariom, ktorý bol doma v New Yorku. Vymieňali si romantické správy, intímne fotografie a aj videá. Jennifer sa to však vypomstilo: Stephen jej fotky rozposlal štyrom ďalším kolegom a keď sa materiál dostal k vedeniu firmy, vyhodili ju. Po roku sa snaží vyhrať súd, v ktorom od nej firma požaduje tisícky dolárov.

Dôvera sa jej nevyplatila

Podľa Daily Dot sa Jennifer vyjadrila, že správy posielala s tým, že kolegovi plne dôverovala. Táto dôvera sa jej však nevyplatila, pre New York Post sa vyjadrila, že sa najskôr cítila veľmi ponížene. Okrem nepríjemného trapasu ju však čakal ešte jeden šok: iba mesiac pred Vianocami ju z práce vyhodili. Doma mala v tom čase novorodeniatko.

Odporúčané
Bábätko pripomínajúce Yodu pobláznilo celý internet. Seriál Mandalorian odhalil ďalšiu bytosť z Yodovho druhu Bábätko pripomínajúce Yodu pobláznilo celý internet. Seriál Mandalorian odhalil ďalšiu bytosť z Yodovho druhu 18. novembra 2019, 12:39

Dôvodom bola firemná kultúra: firma sa zásadne postavila proti sexuálnemu obťažovaniu. Čomu úplne rozumieme, no v prvej vlne to zasiahlo Jennifer.

O niekoľko mesiacov neskôr vyhodili aj Stephena a jeho kolegov. Jennifer najskôr prehrala súd, v ktorom žalovala firmu, teraz chce jej bývalý zamestnávateľ vymôcť súdne trovy vo výške v prepočte viac ako 22-tisíc eur. Táto suma je viac ako jej výplata za pol roka a samozrejme si to dovoliť nemôže. Pre Complex sa vyjadrila nasledovne: „Je šialené, že idú po mne kvôli súdnym trovám. Vy ste ma vyhodili. Odkiaľ mám zobrať tie peniaze?“  Proti rozhodnutiu súdu sa preto odvolala.

Domov
Zdieľať
Diskusia