Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2019, 10:23
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Duklock: Chalan, čo mi ukradol identitu, si možno ani neuvedomoval, že je to také vážne. Premýšľal som aj nad právnymi krokmi

Duklock: Chalan, čo mi ukradol identitu, si možno ani neuvedomoval, že je to také vážne. Premýšľal som aj nad právnymi krokmi
Zdroj: Mikuláš Bado/REFRESHER
REFRESHER YOUTUBE
Uložiť Uložené

Keď vidím, koľko ľudí prišlo na Reddit vďaka #ME, ostávam v nemom úžase. A stále pribúdajú, je to úžasné, vraví youtuber.

Málokomu sa u nás momentálne darí na Youtube tak, ako Dušanovi Brachnovi. Na videoplatforme funguje už od roku 2012 a spočiatku streamoval hry. Neskôr začal komentovať dianie na internete a v spoločnosti. „To komentovanie bolo viac-menej pubertálne vyreagovanie z toho, čo všetko ma vtedy na internete a v spoločnosti s**lo. Trošku som sa v tom aj stratil a začal som byť zbytočne vulgárny,“ spomína Dušan, na internete známy pod prezývkou Duklock. 

Začiatkom roka 2017 prišla kríza. Natáčanie ho prestalo baviť, komentovanie iných videí ho deprimovalo. „Nastal zlom a rapídne som zmenil svoje vystupovanie vo videách,“ vraví. Začal byť prirodzenejší, vznikli nové série. Jedna z najúspešnejších na slovenskej scéne je #ME.

„Sajfove vlogy sú viac-menej také isté. Je tam pekný záber z dronu, niekam ide, niečo spraví. Je to fajn kontent, veľmi dobre spravené, dobre sa na to aj pozerá. Ľudia to už ale videli. Ja som mal tiež podobný problém. Komentoval som videá, ľudia chodili, no nebol okolo toho hype. Zrazu prišlo niečo nové typu #ME, bolo to fresh a ľudí to začalo baviť,“ hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Refresher.

V rozhovore s Duklockom sa dočítaš:
  • Prečo začali slovenskí youtuberi otvorene hovoriť o peniazoch
  • Ako vznikol merch ALE ČAU
  • Ako vníma tvorbu švédskeho youtubera PewDiePie
  • S kým by nikdy nechcel spolupracovať na česko-slovenskej scéne
  • Či plánuje rapový album
  • Ako vyzerá jeho bežný deň

Duklock: Bol by som rád, ak by ľudia nevnímali youtuberov ako šašov. Nechcem však upustiť od zábavy (Rozhovor)
Duklock: Bol by som rád, ak by ľudia nevnímali youtuberov ako šašov. Nechcem však upustiť od zábavy (Rozhovor) Zdroj: Mikuláš Bado/REFRESHER

Na Youtube máš šou, ktorá sa volá Lahôdky. Máš tam hosťa, pýtate sa navzájom rôzne otázky a kto neodpovie, musí zjesť šéfkuchárovu špecialitu. Často sa rozprávate o peniazoch, čo bolo pre youtuberov dlho tabu. Čo sa zmenilo?

V minulosti sa šírilo, že keď ideš zarábať z Youtube, tak v zmluve, čo máš, nesmieš hovoriť o svojich zárobkoch. Bol to hoax a až teraz na to ľudia prišli. To je pravdepodobne dôvod, prečo je väčšina youtuberov zrazu open mind.

Nedávno podobné video vydal aj populárny youtuber PewDiePie, hovoril otvorene o zárobkoch. Inšpiroval ťa práve on?

Prišlo to prirodzene. Už bolo viacero dielov Lahôdok a často padali otázky, na ktoré neboli odpovede, resp. boli značne vyhýbavé. Povedal som si, že keď ľudia sériu sledujú a vydržali pri nej, tak budem otvorenejší aj ja a budem sa snažiť „donútiť“ aj hostí. Snažím sa to balansovať – aby to bolo vždy zaujímavé, aby to nebola nuda. Zároveň ale nechcem, aby to vyzeralo tak, že sa niekto z nás vychvaľuje.

Odporúčané
Evžen: Goga sme so Selassiem brali ako kráľa slovenského Youtube. Teraz si dovolím povedať, že to tak už nie je (Rozhovor) Evžen: Goga sme so Selassiem brali ako kráľa slovenského Youtube. Teraz si dovolím povedať, že to tak už nie je (Rozhovor) 19. septembra 2019, 14:31

Hostia, ktorých si voláš, zrejme už poznajú koncept a očakávajú, čo sa budeš pýtať. Prekvapil ťa už niekto svojím vyjadrením?

Prekvapil ma Sajfa. Pýtal som sa, koľko najviac dostal za spoluprácu a on zo seba vypustil ďalšie tri viac-menej prekvapivé informácie. Na druhú stranu, rozumiem mu. Je v tomto biznise už veľmi dlho a môže si to dovoliť, prekročiť tú pomyselnú hranicu.

V šou už niekoľkokrát padla otázka, koľko zarába tvoj merch ALE ČAU. Spomenul si len, že si za mesiac najviac zarobil 10 000 eur, pričom v tom neboli peniaze z Youtube.

To sa stalo tak, že mi za určité obdobie prišli platby. Chcel som trochu podpichnúť, aby sa ľudia zamysleli a povedali si: Môže toto povedať? To naozaj?

Boxerky boli čisto zo srandy. Volal som s Tiborom, ktorý mi pomáha s merchom. Zhodli sme sa, že by sme to mohli skúsiť, aspoň sa ľudia pobavia. Ľudia ich začali objednávať a potom baby vypisovali, že chcú gaťky.

Plánuješ povedať, ako sa ti s merchom darí?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 76751 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či prezradí ako sa predáva jeho merch
  • Kto je Tibor a prečo je pre neho dôležitý
  • Prečo z kanálu nevymaže videá, na ktoré nie je hrdý
  • Prečo ho baví robiť úspešný koncept #ME
  • Aký nový projekt chystá
  • Či sleduje politiku a prečo vo videu hovoril o Lívii z Kulturblogu
Domov
Zdieľať
Diskusia