Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2019, 11:33
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zápasníčka MMA skolabovala v ringu, po prevoze do nemocnice zomrela na poranenia hlavy

ŠPORT MMA SMRŤ
Uložiť Uložené

26-ročná bojovníčka podľahla poraneniam hlavy a mozgu.

26-ročná Saeideh Aletaha prišla o život krátko po tom, čo počas amatérskeho zápasu MMA v rámci turnaja Fast and Furious Fight Series utrpela poranenia hlavy, informuje BBC.

Podľa dostupných informácií od svedkov pre ňu súboj nedopadol dobre, keď sa nedokázala ubrániť tvrdým úderom a okamžite po jeho konci musela byť prevezená do nemocnice v meste Southampton na juhu Anglicka.

Odporúčané
Vémola žiada odvetu, Attila Végh si užíva raňajky do postele. Ako trávia bojovníci MMA chvíle po zápase storočia? Vémola žiada odvetu, Attila Végh si užíva raňajky do postele. Ako trávia bojovníci MMA chvíle po zápase storočia? 12. novembra 2019, 16:06

Ešte v rovnaký deň zraneniam podľahla. Polícia okamžite v tomto prípade začala vyšetrovanie, no vzhľadom na to, že žena podpísala dokumenty, v ktorých sa píše, že môže utrpieť aj vážne a nepredpokladané zranenia, ide podľa všetkého len o formalitu. 

„Všetci súťažiaci sú pripravení na to, že sa môžu zraniť a táto situácia nie je niečím, čo sa nedá predpokladať v 99,9 % prípadoch,“ komentujú nešťastnú udalosť organizátori turnaja. „Môže sa to stať, a preto sa snažíme vytvoriť čo najbezpečnejšie prostredie, súčasťou ktorého sú pred a pozápasové ošetrenia a celkové medicínske zastrešenie,“ dodávajú. 

V posledných mesiacoch pri profesionálnych aj amatérskych zápasoch prišlo o život viacero zápasníkov. Len pred pár týždňami upadol do kómy Patrick Day, po operácii krvácaniu do mozgu podľahol. V júli tohto roku zomrel v ringu boxer Maxim Dadašev, rovnako kvôli krvácaniu do mozgu.

Domov
Zdieľať
Diskusia