Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2019, 17:16
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pri páde mosta vo Francúzsku zomrelo 15-ročné dievča. Ďalšie obete nehody sú v ohrození života

NEWS FRANCÚZSKO TRAGÉDIA
Uložiť Uložené

Po páde mosta v blízkosti francúzskeho mesta Toulouse skončilo vo vode množstvo ľudí.

155-metrový most cez rieku Tarn sa ponoril do vody a stiahol so sebou nákladný automobil, osobný automobil a možno aj tretí, zatiaľ neznámy druh auta. Pri tragickej udalosti, ktorá sa odohrala v priebehu dnešného rána, zomrelo 15-ročné dievča, informuje BBC. Z rieky sa ale podarilo dostať jej matku.

Odporúčané
Pokúsili sme sa dostať k hraniciam Severnej Kórey. Cesta viedla cez zabudnutý región na konci sveta Pokúsili sme sa dostať k hraniciam Severnej Kórey. Cesta viedla cez zabudnutý región na konci sveta 10. novembra 2019, 10:16

Spadnutý most slúžil na spájanie dvojice obcí, ktoré sa nachádzali neďaleko známeho francúzskeho mesta Toulouse. Počet obetí nemusí byť podľa zahraničných médií konečný. Niekoľkí ďalší ľudia sa totiž aktuálne nachádzajú v ohrození života.

Most, pri ktorého páde došlo k úmrtiu 15-ročného dievčaťa

francúzsko most
francúzsko most Zdroj: TASR/AP/Olivier Le Corre

Štyroch ďalších sa podarilo z vody vytiahnuť bez väčších zranení. Na mieste tragédie zasahuje zhruba 60 záchranárov. Tí naďalej prehľadávajú rieku, aby zistili, či v nej nenájdu ďalšie obete. Príčina pádu mosta je zatiaľ neistá a aktuálne sa vyšetruje.

Spadnutý most mal nosnosť 19 ton a jeho stav bol pravidelne kontrolovaný, píše MSN. Najbližšia inšpekcia stavu mosta sa mala konať o niekoľko týždňov, pri poslednej kontrole nevykazovala stavba žiadne nedostatky.

Domov
Zdieľať
Diskusia