Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2019, 22:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nemôžu si kupovať drahé oblečenie, piť alkohol, fajčiť ani pozerať seriály. Čo zakazujú rodičia mladým Slovákom?

REFRESHER ALKOHOL
Uložiť Uložené

Mladých Slovákov sme sa na ulici opýtali, čo majú alebo mali ako mladší zakázané od svojich rodičov.

Mnohí si myslíme, že sa doba výrazne zmenila, čo reflektujú napríklad aj aktivity, resp. záujmy mladých ľudí. V tejto súvislosti nás pre to zaujímalo, čo v dnešnom svete zakazujú rodičia mladým Slovákom, prípadne, či si tí starší spomenú, ako to bolo v minulosti. Podľa očakávaní boli odpovede naozaj veľmi rôznorodé a v niektorých prípadoch nás ľudia v uliciach hlavného mesta úprimne prekvapili. 

Samozrejmosťou je zákaz fajčenia a pitia alkoholu v nedospelom veku, prípadne tresty v podobne obmedzenia vychádzok za zlé známky. Jeden chlapec skonštatoval, že mu niekedy rodičia zakazujú aj dýchať, čím chcel obrazne poukázať na absurdnosť príkazov, ktoré od nich dostáva. 

Dočkali sme sa však aj ďalších zaujímavých odpovedí, napríklad od slečny, ktorej rodičia nikdy nič nezakazovali, aby sa sama naučila kritickému mysleniu. Na záver sa ešte naša Barborka respondentov pýtala aj na to, čo budú zakazovať svojim deťom. Viac už ale uvidíš v samotnom videu. 

Odporúčané
Objednaj si 600 káv, pizzu na stred Dunaja a povedz mame, že si vyhral 5-tisíc. Slováci si užívajú nachytávanie cez telefón Objednaj si 600 káv, pizzu na stred Dunaja a povedz mame, že si vyhral 5-tisíc. Slováci si užívajú nachytávanie cez telefón 8. novembra 2018, 19:45
Domov
Zdieľať
Diskusia