Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2019, 16:02
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Čím ďalej tým viac holubov má problém kráčať. Vypadané ľudské vlasy im ničia nohy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Odôvodnenie je skutočne jednoduché a logické.

Ľudia považujú holuby za mestských škodcov. Znepríjemňujú nám totiž život, či už ide o to, čo zanechávajú na balkónoch či strechách áut, alebo o fakt, že prenášajú ochorenia a je nemožné sa ich zbaviť. Mestá sa proti ním snažia bojovať napríklad zákazom ich kŕmenia. V talianskych Benátkach môžeš sa porušenie tohto zákazu dosať pokutu až 100 eur.

 Vo veľkých mestách ako sú Paríž či Londýn je holubov tiež veľa. Ľudia si však začali všímať, že kráčajú zvláštne, akoby im to robilo problémy. Dôvodom sú chýbajúce prsty a zdeformované chodidlá, informuje CNN.

 

Čím ďalej tým viac holubov vyzerá, že má problém kráčať. Výskumníci vedia prečo, vypadané ľudské vlasy im ničia nohy
Čím ďalej tým viac holubov vyzerá, že má problém kráčať. Výskumníci vedia prečo, vypadané ľudské vlasy im ničia nohy Zdroj: pixnio

Výskumníkov začal tento fenomén zaujímať a pozreli sa hlbšie na dôvody, ktoré môžu deformáciu nôh holubov spôsobovať. Výskumníci z Francúzska prišli na to, že vysvetlenie je skutočne jednoduché a logické. Prekážajú im vypadané ľudské vlasy.

Výskum sa robil v mnohých častiach Paríža a prišli na to, že holuby mali svoje nohy najviac zničené tam, kde bolo najviac kaderníckych salónov a všeobecne najviac ľudí. Keď kráčajú, tak sa o vypadnutý vlas potknú. Vlas buď spadne opäť na zem, alebo s ním holub kráča, čo spôsobí, že sa z neho časom stane uzlík. Prst kvôli tomu odumrie a odpadne.

„Ľudia si myslia, že holuby sú špinavé, pretože ich vidia prechádzať sa v bordeli a v najväčšom prachu na zemi,“ hovorí Frédéric Jiguet, ktorý výskum viedol: „No v skutočnosti sú vtáky obeťami nášho znečistenia, našich činov.“

Domov
Zdieľať
Diskusia