Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2019, 15:18
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Kvôli silnému sneženiu vo Francúzsku zomrel človek. Viac ako 300-tisíc domácností je bez elektriny

NEWS FRANCÚZSKO SMRŤ
Uložiť Uložené

Za 24 hodín napadlo viac ako 30 centimetrov snehu.

Oblasť juhovýchodného Francúzska včera v noci zasiahli mohutné snehové zrážky. Prírodná kalamita si dokonca vyžiadala jeden ľudský život. Okrem toho vo vyše 300-tisíc domácnostiach nefunguje elektrina. O situácii informuje CNA.

O život prišiel 63-ročný muž vo francúzskom departemente Isère po tom, čo na neho spadol snehom zavalený strom. Vypomstilo sa mu to, že chcel drevinám pomôcť očistiť ich od mohutnej bielej pokrývky. 

Odporúčané
Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním 13. júna 2019, 15:17

V najvyšších častiach v blízkosti Álp za necelých 24 hodín napadlo viac ako 30 centimetrov snehu. Energetická spoločnosť Enedis potvrdila, že viac ako 300-tisíc domácností má výpadok elektriny. Ide o závažnú situáciu, pretože silné sneženie je koncentrované v jednej oblasti, kde poškodilo elektrické vedenie a spôsobilo skraty.

Sťažené podmienky sa týkajú aj železničnej či cestnej dopravy. Na pozemných komunikáciách či koľajniciach sa totiž nachádzajú popadané stromy a konáre. Mnohé spoje boli kvôli technickým problémom zrušené a cestujúci dostali náhradné ubytovanie v hoteloch. Ochromené je tiež letisko v Lyone, kde napadlo až 15 cm snehu. Po oteplení hrozia záplavy.

Domov
Zdieľať
Diskusia