Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2019, 13:22
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Aplikácia Tik Tok rastie na popularite každým dňom, Instagram začína proti konkurencii bojovať. Opäť kopíruje

TECH FACEBOOK TIKTOK
Uložiť Uložené

Dalo sa čakať, že to nenechajú len tak.

Aplikáciu Tik Tok pravdepodobne poznáš, jej popularita stúpa každým dňom a v roku 2018 bola najviac sťahovanou z App Storu. Ak však nevieš o čom hovorím, v rýchlosti ti poviem o čo ide. Tik Tok pochádza z Číny a ľudia si prostredníctvom neho nahrávajú krátke 15 sekundové videá, ktoré neskôr zdieľajú so skutočne širokým publikom. Najčastejšie narazíš na tanečné, hudobné či vtipné videá.

 

Aplikácia Tik Tok rastie na popularite každým dňom, Instagram začína proti konkurencii bojovať. Opäť kopírujú
Aplikácia Tik Tok rastie na popularite každým dňom, Instagram začína proti konkurencii bojovať. Opäť kopírujú Zdroj: youtube/ Simple Alpaca

Popularitu aplikácie si samozrejme všimol aj Facebook, ktorý vlastní Messenger, Instagram, aj WhatsApp. Už dlho sa totiž na trhu neobjavilo nič, čo by ich postavenie ohrozilo. Ak aj áno, tak program odkúpili, alebo odkopírovali, ako sa stalo napríklad pri Snapchate. Bolo len otázkou času, kedy začnú podnikať kroky proti Tik Toku.

Odporúčané
Instagram výrazne rozširuje územie, kde používatelia nebudú vidieť počítadlo lajkov na príspevkoch Instagram výrazne rozširuje územie, kde používatelia nebudú vidieť počítadlo lajkov na príspevkoch 9. novembra 2019, 8:59

Prišlo to. Facebook začína bojovať a v Brazílii testuje novú funkciu, ktorá sa volá Reels. Tá používateľom umožňuje vytvárať 15 sekundové videá, ktoré sa dajú pridať do príbehu. Do videa si človek môže vybrať hudbu z knižnice Instagramu, alebo použiť nahrávku z cudzieho Reelsu, presne ako funkcia Duet v Tik Toku. Možné je tiež nastaviť rýchlosť videa, časovač, či pridať titulky.

Facebook so svojimi aplikáciami na trhu stále vyhráva s neskutočným náskokom, pretože má 2,7 miliard používateľov, zatiaľ čo Tik Tok 500 miliónov. Treba však povedať, že Tik Tok bol spustený v roku 2016.

Domov
Zdieľať
Diskusia