Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2019, 7:27
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Luger a Moloch Vlavo nakladajú Cibulkovej aj Saganovi, upozorňujú na dôležitosť zamestnaní, ktoré niektorí považujú za podradné

HUDBA
Uložiť Uložené

Najnovšiu skladbu venovali Luger a Moloch Vlavo tým, ktorí vykonávajú fyzicky náročnú a často podceňovanú prácu.

Luger a Moloch Vlavo na sociálnych sieťach už skôr avizovali hudobnú kolaboráciu, výsledkom ktorej je aj videoklip. Pôvodne sme čakali, že budú kritizovať kolegov na scéne, v konečnom dôsledku si však za cieľ vybrali niekoho iného. Príznačný názov Horných 10-tisíc napovedá, že im vadí správanie tých najbohatších a vplyvných ľudí. 

Túto príležitosť zároveň využili na to, aby vyzdvihli povolania, ktoré možno mnohí na prvý pohľad oceniť nedokážu, v konečnom dôsledku sú pre spoločnosť nevyhnutné. Apelujú na tých, ktorí pracujú manuálne, naopak, opovrhujú napríklad ľuďmi ako Dominika Cibulková alebo Peter Sagan. „Remeslo aj robotník tu bez smotánky prežijú, no vaše celebrity tu bez robotníka len zhnijú,“ konštatuje v texte Luger. 

O video sa postaral Adrián Kutný, hudobnú produkciu doplnil Pálio. V dohľadnej dobe by sme sa mali dočkať aj Lugerovho projektu s názvom Kráľovstvo krivých zrkadiel 2020, ďalšie informácie zatiaľ dostupné nie sú. 

Ešte v júli sa na Refresheri objavil aj náš rozhovor s Lugerom, v ktorom nám porozprával o dvojnásobnej vražde, ktorú pred rokmi spáchal. Svoj trest si zodpovedne vo väzení odpykal a teraz chce hudbou svojich poslucháčov aspoň trochu edukovať. 

Odporúčané
Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor) Dvojnásobný vrah Marián: Vraždil som, lebo mi znásilnili ženu, ak by sa dal vrátiť čas, neurobím to (Rozhovor) 18. júla 2019, 11:04
Domov
Zdieľať
Diskusia