Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2019, 11:45
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Legenda je späť. Motorola predstavila "véčko" RAZR so skladacím displejom a premrštenou cenou

TECH
Uložiť Uložené

Cenovka však poriadne uletela. Novinka bude drahšia než iPhone 11 Pro.

Aj v prípade, že ti názov Motorola RAZR nič nehovorí, kult vyklápacích telefónov, pri ktorých mohli filmoví hrdinovia hovor ukončiť frajerským zaklapnutím, ťa minúť skrátka nemohol.

"Véčka" z trhu zmizli s príchodom smartfónov s veľkými dotykovými displejmi, no americký výrobca teraz svoj snáď najikonickejší mobil znova oživil. A zároveň pri ňom, na rozdiel od Samsungu a Huaweiu, pochopil správne aj prínos skladacích displejov. 

Motorola RAZR je späť s parádnou 6,2-palcovou obrazovkou, ktorá sa však dokáže zložiť na polovicu a vo vrecku skončiť s oveľa kompaktnejšími rozmermi. Malý displej ale samozrejme nájdeš aj na vonkajšej strane, aby kvôli kontrole času a iným drobnostiam nebolo treba všetko roztvárať.

Odporúčané
Samsung ukáže véčko so skladacím displejom. Reaguje tak na Motorolu Samsung ukáže véčko so skladacím displejom. Reaguje tak na Motorolu 30. októbra 2019, 14:14

Na rozdiel od konkurenčných skladacích prototypov však výbavou až tak neohúri. Operačnú pamäť so 6 GB kapacitou a 128 GB úložisko dopĺňa iba procesor Snapdragon 710, ktorý môžeme označiť maximálne za strednú triedu.

Legenda je späť. Motorola predstavila "véčko" RAZR so skladacím displejom
Legenda je späť. Motorola predstavila "véčko" RAZR so skladacím displejom Zdroj: Motorola.com

Kamošom s iPhonmi alebo Galaxy Note tak budeš ich výkon závidieť. Výhrou nebude ani podpriemerná 2 510 mAh batéria. Spoločný problém pri všetkých zariadeniach s týmto konceptom displejov navyše zostáva. Za Motorolu RAZR (2019) si výrobca vypýta šialených 1 500 dolárov (minimálne 1 360 eur).

Slušný by ale mohol byť aspoň 16 Mpix fotoaparát so svetelnosťou f/1.7 a potenciál pre sledovanie filmov. V rozloženom stave bude mať pOLED panel hollywoodský pomer strán 21:9 a rozlíšenie 2142 x 876 bodov.

Novinka sa podľa CNET bude dať v USA predobjednať od 26. decembra. Motorole k tomuto rozhodnutiu odignorovať príjmy z predvianočného utrácania gratulujeme. Ešte tento rok by to ale mohla stihnúť aj na viacerých európskych trhoch vrátane Slovenska. Má tu totiž pomerne silné zastúpenie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia