Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2019, 9:09
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Toreador pred očami divákov opakovane bodal býka do hlavy. Proti krvavému športu sa už búria ochranári zvierat

NEWS
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Nechutnú zábavku chcú definitívne zrušiť.

Býčie zápasy sú tradičnou zábavou Španielov, ide však o nebezpečnú a pre mnohých ľudí nechutnú udalosť, ktorá by vraj v 21. storočí nemala byť podporovaná. Krvilačnosť takýchto akcií dokazujú aj najnovšie zábery, ktoré zdieľala nezisková organizácie PETA bojujúca za práva zvierat. Vo videu totiž toreador pred očami divákov opakovane bodá nožom býka do hlavy.

Ako informuje The Sun, v španielskom meste Bilbao sa počas býčieho zápasu opäť prelievala krv, keď toreador držal úbohé zviera za roh a kým sa mykalo na zemi, bodal mu nožom priamo do hlavy. PETA už začala zbierať podpisy kvôli petícii za zrušenie tohto tvrdého a nehumánneho športu.

Toreador pred očami divákov opakovane bodal býka do hlavy. Proti krvavému športu sa už búria ochranári zvierat
Zdroj: Twitter/@PETA

Organizácia tvrdí, že kvôli tejto „zábavke“ trpí tisíce býkov v pomalých a ukrutných bolestiach, až kým napokon nezahynú. „Súcitní ľudia začínajú chápať, že táto forma násilia na býkoch je zbytočná a neospravedlniteľná. V Španielsku, no aj na celom svete rastie odpor voči býčím zápasom,“ tvrdí PETA v oficiálnom stanovisku.

V rámci presadzovania práv zvierat aktivisti napísali list aj španielskemu premiérovi Pedrovi Sánchezovi, v ktorom ho žiadajú, aby vypočul hlasy ľudí v Španielsku a na celom svete a aby zakázal býčie zápasy.

Domov
Zdieľať
Diskusia