Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2019, 21:04
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

V Jokerovi sa nachádzala improvizovaná scéna v kúpeľni. Joaquin Phoenix v nej bol taký brutálny, že ju tvorcovia museli vymazať

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér nám nechce ukázať vymazané scény, no očividne by to za to stálo.

Joker bol miestami nesmierne brutálny, nechutný a nepríjemný. Niektoré scény násilie a utrpenie zobrazovali naozaj vierohodne, a tak si film vyslúžil R-kový rating. Rozhodne teda nič pre deti. Ukazuje sa však, že niektoré scény by z filmu urobili ešte väčší „humus“. Museli sa teda vystrihnúť. 

Jednou z takou je istá kúpeľňová scéna. Joaquin Phoenix v nej údajne predvádza improvizáciu na vysokej úrovni. V rozhovore so Santa Barbara International Film Festival Cinema Society režisér Todd Phillips prezradil, ako Phoenix k role pristúpil. O Phoenixovej improvizácii nám čo-to prezradil už kameraman Lawrence Sher. Ten prezradil, že scéna, v ktorej Arthur vlezie do chladničky, nebola vôbec v scenári. Imprizoval ju Joaquin deň po začiatku natáčania. Tej improvizácie bolo z jeho strany oveľa viac, pričom vyniká jedna ďalšia. 

Odporúčané
Čo sa skutočne stalo s Arthurovou priateľkou v Jokerovi? Kameraman filmu prezradil, aká je pravda Čo sa skutočne stalo s Arthurovou priateľkou v Jokerovi? Kameraman filmu prezradil, aká je pravda 25. októbra 2019, 17:26

Bola súčasťou „A Study of Insomnia“, ako to režisér s hercom volali. Počas nich sa hlbšie ponárali do charakteru Arthura Flecka a skúmali možnosti jeho správania mimo scenár. A tak sa Joaquin jedného dňa ocitol vo vani v scéne, ktorá by podľa slov režiséra nemohla ísť do R-kovej verzie snímky. Nejde pritom ani tak o sexuálny motív ako o fakt, že sa v nej dejú šialené veci. 

Bohužiaľ, Phillips má k vystrihnutým/nepoužitým scénam jasný postoj. Nezverejňuje ich. Okrem kino materiálu sa teda zrejme nikdy ničoho ďalšieho nedočkáme, čo je veľká škoda. Možno sa ale niečo z toho použije v prípadnej dvojke. Na tej už údajne Warner pracuje. V každom prípade je očividné, že bez Joaquina Phoenixa by tento film zďaleka nebol taký špeciálny a je kľúčový pre jeho ďalší vývoj.

Domov
Zdieľať
Diskusia