Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2019, 10:27
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Instagram má profilom platiť za pridávanie nového obsahu. Ty však za svoje posty zrejme nič nedostaneš

TECH INFLUENCERI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Ponuka sa má týkať výhradne videí na IGTV.

Od Instagramu je závislých mnoho influencerov, ktorí s obavou rozklikávajú každú novú správu o zmenách týkajúcich sa ich najdôležitejšieho zdroju príjmov, slávy a spoluprác. 

V posledných dňoch sa hovorí o skrývaní počítadla lajkov alebo rozbitej funkcii Swipe-up, umožňujúcej odkázať na akýkoľvek web reklamného partnera. 

Odporúčané
Bola som mesiac bez Instagramu: Nemohla som v noci spávať, chýbali mi lajky Bola som mesiac bez Instagramu: Nemohla som v noci spávať, chýbali mi lajky 4. marca 2019, 17:23

Web Reclaimthenet.org ale hlási aj pozitívne správy. Instagram vraj úspešným profilom plánuje platiť v prípade, že na jeho platformu začnú pridávať obsah pravidelne. Má to však háčik. 

Finančná odmena sa zrejme bude týkať iba pridávania dlhších videí do IGTV. Túto časť vo svojej apke Instagram spustil približne v polovici roka 2018 s cieľom konkurovať televízii alebo YouTubu. Po vyše 12 mesiacoch ju však môžeme objektívne zhodnotiť ako totálny prepadák, ktorý prakticky nikoho nezaujíma. 

Instagram má profilom platiť za pridávanie nového obsahu. Ty však za svoje posty zrejme nič nedostaneš
Zdroj: Matej Krajčovič / REFRESHER

Na základe informácií, ktoré získal Bloomberg, sa navyše zdá, že tvorcovia nebudú platení tak, ako napríklad YouTuberi. 

IGTV by mal smerovať skôr k dohodám s väčšími spoločnosťami (napríklad denníky a televízie), ktorým vopred zaplatí za zazmluvnený počet objednaných videí, aby obsah na svojej platforme konečne nejako naštartoval.

A keďže videá nebudú môcť byť sponzorované žiadnou ďalšou spoločnosťou, za propagovanie krémov, nápojov alebo oblečenia, zrejme nikto zaplatené nedostane. Instagram sa tiež chce vyhýbať politike a kontroverzným sociálnym témam, zrejme kvôli blížiacim sa voľbám nového amerického prezidenta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia