Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2019, 9:14
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Sátorovci sú počtom vrážd porovnateľní s Cosa Nostrou alebo 'Ndranghetou, tvrdí prokurátor o gangu z Dunajskej Stredy

NEWS PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Telá ich obetí sú doposiaľ zakopané na rôznych neznámych miestach.

Sátorovci sú v rámci vykonaných vrážd z európskeho hľadiska porovnateľní jedine s talianskou Cosa Nostrou alebo 'Ndranghetou. Týmto spôsobom sa pre Teraz.sk vyjadril prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), ktorý nebol z bezpečnostných dôvodov radšej menovaný.

Odporúčané
Sátorovci boli brutálni, člena gangu popravili pri močení, rozrezali ho a telo pomleli v mlynčeku na mäso Sátorovci boli brutálni, člena gangu popravili pri močení, rozrezali ho a telo pomleli v mlynčeku na mäso 29. októbra 2019, 10:34

Jeho vyhlásenie prišlo potom, ako členovi organizovanej skupiny Sátorovcov Františkovi Zákalovi zvýšil Najvyšší súd Slovenskej republiky trest odňatia slobody na 25 rokov. „Keď len jedna skupina dokáže vykonať 50 až 80 vrážd, tak si myslím, že je najvyšší čas, aby sme sprísnili a vyhoveli aj návrhom zo strany Úradu špeciálnej prokuratúry, aby sa zmenil Trestný poriadok a rozšírili inštitúty, ktoré nám to pomôžu objasniť,“ upozornil prokurátor.

Boss organizovanej zločineckej skupiny Lajos Sátor, ktorého zavraždili jeho vlastní ľudia

satorovci
satorovci Zdroj: TASR - Štefan Puškáš

Prokurátor vyjadril spokojnosť s tým, že súd vyhovel jeho odvolaniu a odsúdenému mafiánovi sprísnil trest. Zdôraznil ale, že bola ukončená len takzvaná fáza Sátorovci jedna, v ktorej sa počítalo s deviatimi vraždami. Podľa mnohých výpovedí však mal byť konečný počet obetí 60 až 80. Objasňovania vrážd v prípade Sátorovcov sa preto rozhodne ešte ani zďaleka neskončili.

Sátorovci pôsobili na Slovensku od masakru gangu Pápayovcov z roku 1999, za ktorý vraj boli zodpovední. Polícia ich zatkla až pri dvoch akciách s názvom Mlynček. Názov vychádzal z toho, že telo svojho účtovníka pomleli v mlynčeku na mäso.

Ich dlhoročné pôsobenie na Slovensku prokurátor dôvodí tým, že mali na výplatnej páske mnohých policajných hodnostárov. Medzi nimi rátame aj odsúdeného Borisa Drevenáka, ktorý je aktuálne na úteku. V minulosti pôsobil ako funkcionár Úradu boja proti organizovanej kriminalite

Odporúčané
Pápayovci vraždili biele kone a na ulici mlátili okoloidúcich. Policajti mafiánov zdravili a radšej sa pozerali bokom Pápayovci vraždili biele kone a na ulici mlátili okoloidúcich. Policajti mafiánov zdravili a radšej sa pozerali bokom 10. novembra 2019, 13:35
Domov
Zdieľať
Diskusia