Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2019, 11:30
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Lyžiarske bundy, ktorými nezaboduješ len na zjazdovkách

Lyžiarske bundy, ktorými nezaboduješ len na zjazdovkách
Zdroj: Moncler
MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Vybavenie na zjazdovky už dávno nemusí byť len funkčné, o čom ťa presvedčí 10 búnd v dnešnom článku.

Zima nám pomaly začína klopať na dvere, čo neznamená len príchod najkrajších sviatkov roka, ale taktiež čas strávený v zasnežených horách na zjazdovkách. Teda, minimálne v našom prípade, a tak sme sa rozhodli priniesť ti výber najzaujímavejších búnd vhodných nielen na lyžovanie, ale aj do mestského prostredia

Práve univerzálnosť totiž považujeme pri obdobných kúskoch za jeden z kľúčových faktorov, keďže ceny za jednotlivé modely nie sú najnižšie a povedzme si úprimne, ak nie si vrcholový lyžiar/lyžiarka, danú bundu si neoblečieš viac ako 5-krát ročne. 

Pri rozhodovaní sme, samozrejme, zohľadňovali aj použité materiály či funkčnosť, avšak s dôrazom na dizajn. Na svoje si tak veríme prídu všetci bez rozdielu pohlavia alebo preferovaného štýlu.

Odporúčané
Slovenské a české ulice sú plné štýlových žien. Sleduj 10 najlepších outfitov za minulý mesiac Slovenské a české ulice sú plné štýlových žien. Sleduj 10 najlepších outfitov za minulý mesiac 6. novembra 2019, 8:08

COS Cropped puffer coat / 175 €

Hneď na úvod tu máme kúsok, ktorý si pred kúpou môžeš aj vyskúšať, keďže britská módna značka len pred pár dňami otvorila svoju prvú predajňu na Slovensku, konkrétne v Bratislave. 

V každom prípade, samotná bunda v krémovom odtieni nielen kvalitne zahreje, ale taktiež priláka pohľady väčšiny návštevníkov tvojho obľúbeného lyžiarského strediska. Navyše, v danom prípade sa nám mimoriadne pozdáva aj cenovka. 

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: COS
 

Massimo Dutti Apres ski jacket / 199 €

Do kategórie „cenovo dostupných“ modelov patrí aj elegantnejšie ladená bunda z dielní španielského výrobcu. Dizajnéri v Massimo Dutti si pre ženy tento rok pripravili celú kolekciu venovanú oblečeniu vhodnému na zjazdovky, pričom musíme konštatovať, že ide o podarenú záležitosť. Koniec koncov, presvedčiť sa o tom môžeš aj sám/sama. 

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: Massimo Dutti

 

Bogner Fire + Ice Juli down jacket / 299 €

Postupne prechádzame od značiek zameraných predovšetkým na bežnú módu k tým, ktoré sa orientujú v oblasti funkčnosti o čosi viac. 

Dlhoročné skúsenosti, precízny dizajn a prvotriedne materiály zdobia všetky kúsky Bogner, ktorých predajňu by si v našich končinách hľadal márne. My sme sa rozhodli do výberu zaradiť bundu „cez hlavu“ v zaujímavej farebnej kombinácii, pričom veríme, že ju neskôr uvidíme aj na zasnežených kopcoch. 

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: Bogner

Moncler Shell down jacket / 650 €

Ikona, ktorú zrejme netreba nikomu bližšie predstavovať v obdobných článkoch rozhodne nemôže chýbať. Síce ide o na prvý pohľad obyčajnú ružovú bundu, kvalita prevedenia, vrátane strihu či použitých materiálov hovorí jasnou rečou. Navyše, kúpou tohto kúsku budeš mať postarané na viacero sezón. 

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: NET-A-PORTER

IENKI IENKI Mishko jacket / 1 190 €

Pomerne mladý výrobca, ktorého bundy si už stihli obľúbiť hneď viaceré známe tváre, si v najnovšej kolekcii pripravil hneď niekoľko prevedení svojho nadčasového modelu Mishko. Nás azda najviac zaujala čierna kráska s potlačou nápisov, jedinu nevýhodu vidíme v cene na úrovni mesačného platu. 

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: IENKI IENKI
Odporúčané
6 párov tenisiek, ktoré aktuálne nájdeš na pultoch predajní a tvoj outfit povýšia na novú úroveň    6 párov tenisiek, ktoré aktuálne nájdeš na pultoch predajní a tvoj outfit povýšia na novú úroveň 3. novembra 2019, 19:35

COS Short puffer jacket / 175 €

Rovnako ako pri ženách, aj pri pánoch padol náš prvý výber na dielo spod rúk dizajnérov britského COS.  

Škandinávska čistosť línií v kombinácii s nadrozmernosťou a netradičným odtieňom modrej nás jednoducho dostala a v článku tak nemohla chýbať. Jeden z najkrajších kúskov v kolekciách búnd jeseň/zima 2019.

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: COS

Nike ACG PrimaLoft hood jacket / 221 €

Divízia ACG (All Condition Gear) nevznikla pri spolupráci s Errolsonom Hughom, ako si mnohí mylne myslia, ale už dávno predtým. V minulosti poskytovala športové vybavenie na svahy a poslednými kolekciami sa postupne vracia ku koreňom. 

Veľmi milo nás preto potešila aj daná bunda v čiernej farbe, ktorá nájde svoje uplatnenie aj počas bežných dní.

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: Wood Wood

Arc'teryx Thorium AR down jacket / 330 €

Každý pozná The North Face, avšak len zlomok ľudí pozná aj vyššie uvedený brand s dlhoročnou tradíciou a mnohými skúsenosťami. Akonáhle však človek vyskúša kúsky Arc'teryx, veľmi rýchlo si ich zamiluje a nebude chcieť už nič iné.

Jednoduchá, ale nie nudná, približne takto by sme charakterizovali bundu s jaštericou na prsnej časti v adekvátnej cenovej relácii. 

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: MR PORTER

Moncler Friesian shell hooded jacket / 825 €

Blížime sa do finále mužskej sekcie, a tak opäť prichádza rad aj na francúzsku klasiku. Svetlá farba nie je možno najpraktickejou záležitosťou, ale rozhodne vyzerá skvelo, a to musíš uznať aj v prípade, že preferuješ tmavšie prevedenia v rámci odevov.

Náš výber padol na model obohatený o potlač v podobe nápisu a loga, pričom jediný problém aj tentokrát vidíme v cenovke na úrovni 800 €.

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: MR PORTER

Aries Reversible shell down jacket / 945 €

Posledný tip na lyžiarskú bundu, ktorou zaboduješ aj v mestskom prostredí padol na značku Aries. Tá sa síce nešpecializuje výhradne na športovú módu, avšak týmto „puffy“ kúskom u nás boduje! Vlastne, ani nemáme ďalšie slová.

Lyžiarské bundy
Lyžiarské bundy Zdroj: MR PORTER
Domov
Zdieľať
Diskusia