Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2020, 16:09
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších animovaných seriálov roka 2020

10 najočakávanejších animovaných seriálov roka 2020
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Animované seriály skvelo dopĺňajú tie hrané. Na ktoré sa tešíme najviac?

Dnes uzavrieme prehľady seriálov a filmov roka 2020. V tomto vlákne nájdeš zoznamy toho najočakávanejšieho zo všetkých možných žánrov, no a v tomtok je prehľad toho najlepšieho z roku 2019. V dnešnej TOP 10 sme sa zamerali na animované seriály. Každým rokom ich počet stúpa a projekty sú stále ambicióznejšie. Do hry vstupuje aj Netflix a na seriálovú animovanú tvorbu začínajú tlačiť viaceré celosvetové stanice. 


1. Jurassic World: Camp Cretaceous – Netflix

Animovaný seriál Jurassic World: Camp Cretaceous sa zameria na šesť tínedžerov, ktorí navštívia slávny Jurský svet. Dinosaury však rozpútajú chaos a hrdinovia budú musieť spoločne bojovať o prežitie. Dátum premiéry ešte ohlásený nebol, ale keďže ide o seriál od Netflixu, všetkých častí sa zrejme dočkáme v jeden deň. 


2. Rick & Morty – zvyšných 5 epizód 4. série – Adult Swim

4. séria Ricka a Mortyho je pre nás sklamaním. Na nové pokračovanie sme čakali najdlhšie zo všetkých, ale tvorcom ani to nepomohlo, aby udržali vysokú kvalitu seriálu. Sme preto zvedaví, či si autori napravia reputáciu aspoň pri zvyšných 5 epizódach. Snáď už budú stáť za to. Stále však ide o nadštandardný seriál, pri ktorom sa slušne bavíme. 

3. Big Mouth – Netflix

Aj 3. séria výnimočného seriálu o puberťákoch, sexualite, láske a dospievaniu potvrdila status jedného z najlepšie napísaných seriálov súčasnosti. Big Mouth je originálne, emotívne, stále vtipné a prekvapivé vždy, keď to čakáš najmenej. Vzťahy medzi postavami nabrali nový smer, predstavili sa nám nové hormonálne monštrá a dej nabral zaujímavé kontúry plné neočakávaných udalostí. Tento rok sa dočkáme ďalšieho návalu komplexnej zábavy a v najbližších rokoch aj spin-offu, ktorý sa zameria na svet a životy hormonálnych monštier. 

4. Castlevania – Netflix

Po zabití Draculu si Trevor, Alucard a Sypha dali dlhšiu pauzu. Minulý rok sa pracovalo na 3. sérii, takže veríme, že sa jej dočkáme v najbližších týždňoch. Oproti 8-dielnej 2. sérii bude mať o dve časti viac. Nič oficiálne sme z nej však nevideli. Ostáva veriť, že dlhšia doba vývoja znamená aj náročnejšiu/kvalitnejšiu animáciu. Tou sa seriál statočne prezentuje už 12 epizód (1. a 2. séria majú dokopy presne 12 častí) plných krviprelievania a súbojov s upírmi a inými pekelnými stvoreniami. Ak máš chuť na poriadne akčnú a krvavú zábavu pre dospelých, siahni po Castlevanii. Okamžite sa namotáš. 

5. Monsters At Work – Disney+

Pokračovanie Príseriek, s. r. o. sa nedostane do kín. Disney sa rozhodlo dať Pixaru voľnú ruku, ktoré túži spracovať originálne príbehy a dať si na chvíľu od pokračovaní pauzu. Príšerky sa tak vrátia formou seriálu, a to na Disney+. Tento rok zažije služba celkom slušný nárast originálneho obsahu a predplatiteľov. Okrem podobne atraktívnych animákov sa dočkáme aj seriálov z MCU (Marvel Cinematic Universe). 

10 najočakávanejších animovaných seriálov roka 2020


6. Attack on Titan

Veľkolepé anime/manga speje ku svojmu koncu. Príbeh sa v poslednej sérii uzatvorí. Na konci tej predošlej dorazili hrdinovia k moru a na dosah mali civilizáciu, ktorá to všetko začala. Postupne sa odkrývajú veľké tajomstvá a sme svedkami úžasných akčných scén. Veľké víťazstvá však striedajú obety a úmrtia hrdinov. Eren a spol. musia odhaliť pravdu o minulosti, zbaviť sa Titánov a zachrániť svojich priateľov. Finálna séria bude rozdelená na dve časti po 10-12 dielov (dokopy ich tak uvidíme viac ako 20) a my dúfame, že vzhľadom na množstvo materiálu nebude uponáhľaná (zdravíme Game of Thrones). 


7. Aggretsuko – Netflix

Malý, nenápadný hit na Netflixe zaujal veľké množstvo divákov. Dej sa zameriava na drobnú červenú pandu s množstvom životných problémov a nenaplnených cieľov. Zachytáva širokú škálu emócií, životných udalostí a skúseností, s akými máme všetci až nepríjemne veľa skúseností. V podstate by sa Aggretsuko dal brať aj ako menej depresívnejší a miestami feel-good BoJack Horseman. Pozri si na Netflixe pár dielov a rýchlo pochopíš, v čom je čaro tohto anime. 


8. Seven Deadly Sins

Castlevaniu ako anime rátať nemôžeme, a tak je Seven Deadly Sins 3. a posledným anime v našom zozname (vieme o viacerých kvalitných, najmä z minulého roka, no stále sme sa k nim nedopracovali, takže sa o svoje tipy podeľ v komentároch). Epické fantasy s úžasnými a originálnymi postavami sa od začiatku pýši špičkovou kvalitou animácií, príbehovými zvratmi, napínavými odhaleniami a miestami aj podareným humorom. Anime ako vyšité, s nejakými tými japonskými úchylnosťami, ale aj nezabudnuteľnými akčnými momentami.

Jediným, avšak obrovským negatívom je, že po neúspechu celovečerného filmu v kinách od produkcie odstúpilo animované štúdio A-1 Pictures a nahradilo ich Studio Deen. Rovnako ako všetky animujúce štúdiá, aj oni však majú prácu na niekoľko rokov dopredu, a tak kontraktovali treťotriednu spoločnosť, aby prácu vykonala za nich. Kvalita animácie tak poklesla o niekoľko levelov. Príchod celej série na Netflix sa odhaduje na leto.


9. Dragon Prince – Netflix

Efektivita produkčnej spoločnosti starajúcej sa o výrobu tohto animáku je úžasná. Prvá séria dorazila na Netflix 14. septembra 2018, no a 22. novembra 2019 sme sa dočkali už tretej. Tá sa dejovo poriadne posunula, predstavila nové bytosti, naplno sme sa pustili do Xadie a videli aj poriadnu dračiu akciu. Príbehy z tohto sveta sú nesmierne atraktívne a dej sa dokáže slušne zamotať. Seriál navyše oplýva sympatickými postavami, takže je ľahké namotať sa na neho. 


10. Star Wars: Clone Wars – Disney+

Clone Wars sa vracajú po 6 rokoch. Posledná, šiesta séria skončila v roku 2014, no a odvtedy sa fanúšikovia domáhajú, aby sa príbeh uzavrel. Toho sa zrejme dočkáme na Disney+, pričom sa vracajú všetky postavy vrátane Ahsoky. Preview video nižšie ti naznačí, kam sa asi dejovo budeme uberať. 


Bonus: BoJack Horseman – Netflix

Ako vidíš, Netflix má v tomto zozname bohaté zastúpenie. Jednak je to anime, ktoré produkuje/skupuje naň práva, jednak originálnym obsahom. BoJack bol jedným z prvých originálnych seriálov Netflixu a postupne sa z neho stal obrovský hit. My tvrdíme, že je najlepším animovaným seriálom súčasnosti, no musíme sa s ním rozlúčiť. 


Finálna, 6. séria, sa rozdelila na dve osemdielne časti. Tú druhú uvidíme na Netflixe už 31. januára a následne sa s týmto originálnym a inovatívnym svetom a rozprávačskými postupmi rozlúčime. Tvorca Raphael Bob-Waksberg plánoval ešte niekoľko sérií, Netflix mu však zavolal, nech príbeh uzatvorí už v tejto, pretože viac priestoru nedostane. Možno kvôli nedostatočnému množstvo divákov, no tam môžeme viniť len a len Netflix. Nedocenený BoJack by sa mal v médiách prepierať oveľa častejšie. Viac si o tomto projekte môžeš prečítať tu. 

Vynechali sme aj niektoré známe projekty. Ide o Simpsonovcov, South Park, Griffinovcov a pod. S každoročnými seriálmi je každý zžitý a poznajú ich všetci fanúšikovia animovanej seriálovej tvorby. Namiesto toho, aby sme sa im venovali, sme tak radšej dali priestor novším a menej známejším počinom. Nič im to však neuberá na vysokej kvalite. 

Na záver sa pozrieme aj na seriály, ktoré sa nám do TOP 10 nezmestili, respektíve ešte vôbec nie je isté, či budú premiérovať ešte v tomto roku. Reč je o: Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge, Invincible, Central Park, Duncanville, Pacific Rim, Archer, F is For Family, Gen:lock, The Willoughby’s, Over the Moon, Altered Carbon, Super Crooks, Devil May Cry (od tvorcov Castlevanie), Kimetsu no Yaiba, Disenchantment, Love, Death & Robots, One Punch Man či The Promised Neverland .

Domov
Zdieľať
Diskusia