Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2019, 21:17
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Len sklenená stena medzi obývačkou a spálňou. Domáci architekti búrajú stereotypy o bývaní

Len sklenená stena medzi obývačkou a spálňou. Domáci architekti búrajú stereotypy o bývaní
Zdroj: Tomáš Manina
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Nápadité riešenia, hra kontrastov a moderná tvár. Priblížne takto by sme charakterizovali bývanie v ružinovskej novostavbe.

Na území Bratislavy vznikajú novostavby ako na bežiacom páse, domáci architekti tak majú plné ruky práce, čo využívajú naplno. Príkladom je aj 2-izbový byt nachádzajúci sa v projekte Rozadol, o ktorý sa kompletne postarali dobre známi RULES architekti

Majstri svojho remesla premenili 60 metrov štvorcových obytnej plochy v Ružinove na nepoznanie a okrem už v nádpise spomenutej sklenenej steny medzi obývacou miestnosťou a spálňou, urobili toho ešte omnoho viac. Nehnuteľnosť aj napriek pomerne skromnej výmere disponuje dostatkom priestoru a pocit stiesnenosti majiteľom rozhodne nehrozí.  

Odporúčané
Loftové bývanie z Česka, ktorého minimalistický dizajn neomrzí ani naprieč časom   Loftové bývanie z Česka, ktorého minimalistický dizajn neomrzí ani naprieč časom 19. októbra 2019, 11:02

Maximálne otvorený interiér nie je určený na každodenný život, ale na občasné prenocovanie, čomu boli prispôsobené viaceré aspekty, vrátane dizajnu alebo výberu materiálov. Čo sa týka farebnej schémy, dominantnými sú predovšetkým zemité odtiene a sivá na viacero spôsobov, ktorej vzorne sekundujú kontrastné doplnky či obrazy na polici. 

Tím architektov okolo Rudolfa Lesňáka, ako to už býva zvykom, pri návrhoch dával dôraz aj na tie najmenšie detaily a vo výsledku to je vidieť. Nebudeme zbytočne písať ďalšie omáčky, viac informácií nájdeš na stránke RULES, my sa radšej presunieme na galériu skvelých snímkov. 

Mimochodom, kompletný projekt od prvotných návrhov až po finálny vzhľad trval len necelých 7 mesiacov.

Domov
Zdieľať
Diskusia