Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2019, 19:18
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Bratislavčania sa obávajú výstavby moslimskej mešity. Starosta Lamača objasnil situáciu

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Starosta Lukáš Baňacký zatrhol všetky fámy.

Niektorí obyvatelia Bratislavy sa kvôli šíriacej sa dezinformácii obávajú, že v mestskej časti Lamač bude postavená moslimská mešita. Ako informuje portál bratislavských novín, s prvým klamlivým príspevkom mal prísť užívateľ s prezývkou Kasafran, ktorý z celej záležitosti obvinil europoslanca Michala Šimečku, mimoparlamentné politické hnutie Progresívne Slovensko a starostu Lamača Lukáša Baňackého.

Progresívne Slovensko si už vybralo lokalitu na postavenie mešity. Pán lamačský richtár Lukáš Baňacký podpísal výstavbu mešity v Lamači vedľa Lidla. Už to vymeriavali. Šťastie, že to niekto prezradil,“ písal Kasafran.

Bratislavčania sa obávajú výstavby moslimskej mešity. Starosta Lamača objasnil situáciu
Zdroj: bratislavskenoviny.sk / screenshot

Facebooková stránka Lamača však aktuálne vo svojom statuse napísala vyhlásenie starostu, ktoré celú situáciu popiera.

Je zarážajúce, že úplný výmysel dokáže vzbudiť takú pozornosť širokej verejnosti a rezonuje tak intenzívne najmä na sociálnych sieťach. Žiaľ, žijeme v dobe kedy sú remeselne vyrábané lži systematicky šírené medzi ľudí a každý si musí sám zodpovedať otázku, aké pohnútky môže mať človek, ktorý takéto nepravdy vytvára,“ prehlásil prostredníctvom sociálnych sietí starosta Baňacký s dodatkom, že výstavbu mešity v Lamači by nikdy nepovolil.

Domov
Zdieľať
Diskusia