Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2019, 15:12
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

iPhone 12 má priniesť ďalší fotoaparát navyše, 5G a hranaté telo

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Špekulácie sa rozbiehajú. Niektoré dávajú zmysel, iné už menej.

iPhone 11 sa v obchodoch a vreckách šťastných majiteľov ešte dlho neohrial a internet už špekuluje, čo prinesie nadchádzajúca generácia. 

Skúsenosti velia, že by sa mala volať iPhone 12 a na rozdiel od modelov s označením "S" by mala priniesť prevratnejšie zmeny dizajnu. 

Jeden z doposiaľ najrozumnejších súhrnov sa objavil na webe PhoneArena.com. Môžeš považovať za takmer isté, že iPhone 12 prinesie podporu pre siete 5G. Tie tento rok ešte neboli zaujímavým faktorom, no Apple bude musieť reagovať minimálne na konkurenciu s Androidom, ak už nie na reálne rozšírenie tejto technológie a dopyt zo strany zákazníkov. 

Hovorí sa aj o návrate čítačky odtlačkov prstov Touch ID, ktorá by sa však mohla objaviť priamo pod displejom, kvôli maximalizácii jeho veľkosti. My by sme si však na tento fakt nestavili. 

Apple si marketing postavil na skenovaní tváre cez Face ID, návrat "o level nižšie" by tak nedával zmysel. Možno len v lacnejšom iPhone SE2. 

Odporúčané
Lacný Apple iPhone SE 2 vraj naozaj príde. Za necelých 400 dolárov Lacný Apple iPhone SE 2 vraj naozaj príde. Za necelých 400 dolárov 15. októbra 2019, 16:56

A hoci by kreatívne hlavy sediace za Photoshopom radi videli displej cez celú prednú stranu, aspoň nejaký výrez zrejme iPhonu 12 zostane. Niekde totiž bude potrebné umiesniť kamery a snímače pre Face ID

Áno, androidy ho často nemajú, no pri nich skenom tváre v obchode naozaj nezaplatíš. 

Pri bližšom pohľade si určite všimneš, že z okrajov telefónu na renderi zmizli obliny. Hranaté boky sme naposledy videli na iPhone 5S alebo práve iPhone SE. Návrat k nim nie je úplná hlúposť, keďže rovnako vyzerajú aj najnovšie iPady Pro. 

Vzady zas už nie je "trojplatnička" objektívov, ale rovno štyri súmernejšie umiestnené foťáky. Dôvod? Číslo 4 by mal byť tzv. Time-of-Flight senzor merajúci vzdialenosť k jednotlivým objektom. Jeho využitie by si našiel v rozšírenej realite a podobných hračkách. 

Najpodstatnejšia je však posledná otázka. Bude iPhone 12 ešte drahší než súčasné modely?

Domov
Zdieľať
Diskusia