Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2019, 18:53
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

adidas bude testovať tenisky Boost vo vesmíre

adidas bude testovať tenisky Boost vo vesmíre
Zdroj: adidas
MÓDA ADIDAS
Uložiť Uložené

Do projektu je zahrnutá aj NASA, tenisky s podrážkou Boost by tak onedlho mohli prejsť veľkými zmenami.

Či už hovoríme o podrážkach z 3D tlačiarne, 100 % recyklovateľných materiáloch alebo teniskách z morského odpadu, do vývoja nových technológií adidas investoval v posledných rokoch poriadne peniaze.

Odporúčané
KVÍZ: Dokážeš určiť názvy vybraných farebných vyhotovení Yeezy 350 V2? KVÍZ: Dokážeš určiť názvy vybraných farebných vyhotovení Yeezy 350 V2? 11. októbra 2019, 10:21

Tentokrát však posúva odvetvie športovej obuvi na úplne nový level a technológia Boost sa tak bude testovať v laboratóriách Medzinárodnej vesmírnej stanice ISS, ktorá orbituje vo výške 408 km nad zemou

adidas bude testovať tenisky Boost vo vesmíre
Zdroj: adidas

V spolupráci s NASA by sa v blízkej dobe mala do spomínaného laboratória medzinárodnej vesmírnej stanice vo vesmíre dostať zásielka materiálov a kľúčových komponentov od adidas.

Astronauti budú následne vykonávať rôzne experimenty pri tvorbe podrážok športových tenisiek a sledovať pritom, ako ovyplvňuje stav beztiaže pohyb a formovanie samotných guličiek Boost. 

adidas bude testovať tenisky Boost vo vesmíre
Zdroj: adidas

Celý proces bude zaznamenávaný vysokorýchlostnou kamerou a vzorky podrážok budú následne odoslané späť na Zem. Cieľom je, pochopiteľne, vylepšenie výrobného procesu a samotnej technológie Boost, ktorej potenciál by sa mohol podľa vedcov rozšíriť práve v podmienkach nízkej gravitácie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia