Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2019, 16:27
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Má Twitch problém? Už od neho utiekol CouRage, Shroud aj Ninja

TECH TWITCH
Uložiť Uložené

Známe mená čoraz častejšie odchádzajú ku konkurencii.

Platforma Twitch si napriek kauzám spokojne žila až do leta tohto roku. Potom ale jeden z najznámejších streamerov Ninja ohlásil náhly prechod na konkurenčný Mixer vlastnený Microsoftom.

Podľa špekulácií hral v Ninjovom prípade hlavnú úlohu štedrý bonus vo výške 50 miliónov dolárov, no jeho príklad už odvtedy nasledovali viaceré známe mená. 

Odporúčané
Hrajú hry a zarábajú milióny eur. Streamovanie na Twitchi živí tisíce mladých ľudí Hrajú hry a zarábajú milióny eur. Streamovanie na Twitchi živí tisíce mladých ľudí 7. septembra 2019, 8:39

Na konci októbra prechod na Mixer oznámil aj Shroud, ktorý túto zmenu podľa Dotesports označil za „najlepší krok vo svojej kariére“ už po prvom dni na novom webe. 

Ku hladkému prechodu prispieva aj samotný Mixer, ktorý počas prvých týždňov umožní predplatenie si Shroudovho kanálu (tzv. subscription) úplne zadarmo. Predplatitelia, ktorí ho svojimi mesačnými príspevkami podporovali na Twitchi, tak v zásade neprídu o žiadne peniaze. 

V posledných dňoch sa k úniku slávnych mien z Twitchu pridal aj CouRage, vlastným menom Jack Dunlop, informuje Engadget

Ten streamoval najmä hru Fortnite a jeho kanál mal viac než dva milióny followerov. Teraz pre zmenu zamieril na YouTube, kde sa už teší približne rovnako veľkej komunite. 

Web tiež špekuluje, že za čoraz väčším počtom odchodov je samotná politika Twitchu, ktorý má svojim veľkým hviezdam brániť v nadväzovaní nových obchodných a sponzorských dohôd s ostatnými firmami.

Domov
Zdieľať
Diskusia