Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2019, 9:41
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Stretnutie s Donaldom Trumpom by bola strata času, tvrdí Greta Thunberg. Nemá v pláne vysvetliť mu, o čom je klimatická kríza

NEWS GRETA THUNBERGOVÁ
Uložiť Uložené

Mladá aktivistka prijala pozvanie do celebritnej The Ellen DeGeneres Show.

Greta Thunberg ešte stále trávi čas za veľkou mlákou, a tak sa konečne mohla objaviť v populárnej show Ellen DeGeneres, kde azda najčastejšie môžeme vidieť najväčšie celebrity na svete. Moderátorka hneď v úvode vzdala poctu mladej aktivistke a prezradila, že sa o jej prítomnosť snažila už dva mesiace. 16-ročnej Švédky sa opýtala, odkedy sa venuje študovaniu klimatickej krízy.

Odporúčané
Leonardo DiCaprio: Greta Thunberg je líderkou dnešnej doby a budíček pre svetových lídrov Leonardo DiCaprio: Greta Thunberg je líderkou dnešnej doby a budíček pre svetových lídrov 3. novembra 2019, 9:16

Nie je tajomstvom, že Greta sa o environmentalistiku zaujíma už od siedmych, resp. ôsmych rokov, čo potvrdila aj v aktuálnom rozhovore. Aj pre samotných účastníkov rozhovoru priamo v priestoroch štúdia bola sympatická odpoveď na otázku, či by sa Greta Thunberg chcela stretnúť s Donaldom Trumpom. Aktivistka odpovedala, že na to nevidí dôvod, bola by to strata času a je presvedčená o tom, že je o problematike dobre oboznámený, a tak mu nemá čo povedať. 

S Ellen DeGeneres sa rozprávali aj o Aspergerovom syndróme. Greta vysvetlila, že ho považuje za dar, pretože má možnosť odlíšiť sa vo svete, v ktorom sú všetci ľudia úplne rovnakí. 

Odporúčané
Greta Thunberg nepotrebuje masku na Halloween: Odporovateľov klimatickej krízy straším aj tak, tvrdí aktivistka Greta Thunberg nepotrebuje masku na Halloween: Odporovateľov klimatickej krízy straším aj tak, tvrdí aktivistka 1. novembra 2019, 15:26

Na záver sme sa dočkali aj krátkeho promo okienka, v rámci ktorého Ellen oznámila, že show pomôže propagovať informácie zdieľané Gretou sumou 100-tisíc dolárov. Aj tvorcovia chcú, aby sa dôležité správy dostali k čo najväčšiemu počtu ľudí. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia