Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2019, 12:38
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

6 skvelo vyzerajúcich filmov, ktoré nájdeš v novembri v kinách. Zaujme Ford vs Ferrari či pokračovanie Shiningu

6 skvelo vyzerajúcich filmov, ktoré nájdeš v novembri v kinách. Zaujme Ford vs Ferrari či pokračovanie Shiningu
FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Na čo sa môžeš tešiť v novembri? Kiná ponúknu snímky z viacerých žánrov.

V novembri to bude v kinách o čosi chudobnejšie ako v októbri. Tak to už ale koncom roka tradične býva. Slovenské a české kiná si totiž viaceré snímky šetria na začiatok ďalšieho roka, keď dostanú kvôli oscarovej sezóne viac mediálneho priestoru. O nič bohatšie to nebude ani v decembri, práve naopak. 

1. Doctor Sleep – 7. 11. 

Pokračovanie Shiningu sa dostane do kín chvíľu po celosvetovej premiére. My tak vieme, že nejde o žiadne sklamanie, respektíve zlý film. Sadnúť môže každému inak, no zrejme pôjde o jeden z kvalitnejších a originálnejšie spracovaných hororov tohto roka. 

Od príbehu The Shining ubehlo už takmer 40 rokov. Odvtedy sa zo syna spisovateľa Jacka Torrancea (Nicholson) Dannyho stal dospelý muž, ktorého v novinke Doctor Sleep stvárňuje charizmatický Ewan McGregor.

Ten má v príbehu snímky Doctor Sleep schopnosti vymykajúce sa bežnému svetu. Vo filme bude brániť jemu podobné dievča pred kultom The True Knot, ktorý loví osoby s nadprirodzenými schopnosťami. Navštívime aj hotel Overlook, no snímka sa podľa traileru zameria na svoj vlastný príbeh. Doctor Sleep režíroval Mike Flanagan (Gerald's Game, Hush, Oculus) a scenár vychádzajúci z knižnej predlohy Doctor Sleep (2013) od Stephena Kinga písal spoločne s Akivom Goldsmanom (A Beautiful Mind, I Am Legend). 

2. Le Mans 66/Ford vs Ferrari – 14. 11. 

Sme si istí, že distribučka, respektíve európska centrála má k dispozícií potrebné dáta, ale aj tak nechápeme, ako môže na Slovensku zaujať viac film Le Mans 66 ako Ford vs Ferrari. Ide o oscarového kandidáta (minimálne v hereckých kategóriách) a film od režiséra Jamesa Mangolda, ktorý nám naposledy priniesol Logana. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Snímka nám rozpovie príbeh Carrolla Shelbyho (Matt Damon), vizionárskeho automobilového návrhára a britského pretekára Kena Milesa (Christian Bale). Tí dostanú za úlohu vytvoriť úplne nový typ automobilu s potenciálom konečne poraziť Ferrari, ich najväčšieho rivala, na šampionáte v roku 1966. Okrem toho sa však budú musieť potýkať aj s nepriaznivo naladenými korporáciami, fyzikálnymi zákonmi, ako aj v vlastnými osobnými démonmi. 

Zdá sa, že dostaneme poriadne zaujímavú biografickú drámu. Dočkáme sa množstva scén priamo na dráhe, no dôležitou časťou filmu bude aj čas strávený v garážach a pod kapotou auta. Je jasné, že snímke budú dominovať herci, strih a snáď aj poriadna dávka napätia a režisérskeho umu Jamesa Mangolda. Okrem Damona a Balea uvidíme aj Jona Bernthala, Caitrionu Balfe, Tracyho Lettsa a ďalších.

3. Bitka o Midway/Midway – 14. 11. 

Roland Emmerich zmenil sci-fi za históriu. Pol roka po neslávne známom útoku Japoncov na Pearl Harbor prichádza v rámci vojny v Pacifiku dôležitý medzník. Ním sa stala Bitka o Midway, ktorá prebiehala medzi 4. až 7. júnom 1942. Víťazstvo USA nad Japonskom v danom boji hralo dôležitú úlohu o konečnom výsledku konfliktov v Pacifiku.

Z tohto krátkeho opisu môžeš očakávať historickú drámu zameranú na hrdinské činy amerických jednotiek. No a ako už vidno aj z traileru, režisér si pre nás pripravil obrovské množstvo výbuchov, napínavých bojov a obetavých činov príslušníkov armády USA.

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

V Midway sa objavia herci, ako Woody Harrelson, Dennis Quaid, Patrick Wilson, Ed Skrein, Luke Evans, Luke Kleintank, Darren Criss, Nick Jonas, Mandy Moore, Aaron Eckhart, Keean Johnson, Tadanobu Asano a ďalší. 

4. Charlieho anjelici – 14. 11.

Reštart klasického agentského tria sa dával dokopy celkom dlhú dobu. Nakoniec sa na réžiu podujala Elizabeth Banks, ktorá si vo filme aj zahrá, a to Bosleyho, šéfa anjelikov (toho si zahrá aj Patrick Stewart, takže budú dvaja).

Kristen Stewart, Naomi Scott a Ella Balinska sa stanú novou hrdinskou trojkou, ktorá nahradí Cameron Diaz, Drew Barrymore a Lucy Liu. Iste, pre mnohých divákov milujúcich filmové verzie z rokov 2000 a 2003 nebude možno ľahké zvyknúť si na odlišné tváre tajných agentiek, no akčný trailer od Sony ti v tom zrejme pomôže.

Tohtoročná verzia vyzerá rozhodne zábavne a spoločne so sexy hrdinkami bude naozaj jednoduché čumieť na plátno, keďže sa na ňom má odohrávať aj množstvo akcie. Okrem Stewarta uvidíme z mužských radov aj hercov, ako: Djimon Hounsou, Sam Claflin či Jonathan Tucker. 

5. Dokonalá lož – 14. 11. 

Veľká škoda, že sa distribučky nedohodli lepšie. Počas druhého novembrového premiérového víkendu budeme mať totiž na výber medzi 4 atraktívnymi filmami. Predošlé tri dopĺňajú Hellen Mirren a Sir Ian McKellen (už dlho nemali spoločne so svojím priateľom Stewartom novinku v kinách v rovnaký čas). 

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30

Príbeh sa točí okolo hry na mačku a myš medzi podvodníkom a bohatou vdovou. Ten plánuje zneužiť jej dobré srdce, ale napokon sa ukáže, že stará pani nie je takou, akou sa javí. O réžiu sa postaral Bill Condon (Beauty and the Beast) a zahrajú si Helen Mirren, Ian McKellen, Russell Tovey či Jim Carter.

6. Frozen 2/Ľadové kráľovstvo 2 – 21. 11. 

Chris Buck a Jennifer Lee sa po 6 rokoch vracajú do kín s pokračovaním najúspešnejšieho animáku histórie, Frozen. Spolurežisérka Jennifer Lee navyše potvrdila, že Frozen 2 bude oveľa veľkolepejšie než jeho predchodca, pričom v pokračovaní dokonca opustíme kráľovstvo Arendelle a pozrieme sa aj do iných kútov sveta.

Podľa trailerov môžeme povedať, že Elsa sa so svojimi priateľmi vydá na cestu za zistením pravdy. Nielen o svojej sile, ale aj minulosti a taktiež rodičoch. Zistia pri tom, že vo svete je oveľa viac mágie, ako si predstavovali. Tešiť sa tiež môžeme na úplne nové a originálne piesne, ktoré dostala na starosť dvojica Robert Lopez a Kristen Anderson-Lopez. 

To však zďaleka nie je všetko, na čo sa v novembri
môžeš tešiť. Kompletný výpis premiér nájdeš na tomto odkaze. 

Domov
Zdieľať
Diskusia