Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2019, 18:03
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Ženu poškriabala vlastná mačka, neskôr v nemocnici bojovala o holý život. Do tela jej zviera dostalo smrteľnú mäsožravú chorobu

NEWS
Uložiť Uložené

Najprv si myslela, že má chrípku.

65-ročná Shirley Hair chcela zdvihnúť zo zeme svoju mačku a pohladkať ju, no tá s tým nesúhlasila a poškriabala ju. Shirley začalo byť zle, no nemyslela si, že to má súvis so škrabancom. Babka piatich vnúčat stratila chuť do jedla a bolelo ju celé telo, informuje Scotsman.

Všetky symptómy si rýchlo spojila s chrípkou, no nakoniec ju museli previezť do nemocnice, kde jej povedali, že ju mačka infikovala. Diagnostikovali jej sepsu, septický šok, zlyhanie orgánov, zápal pľúc a ochorenie, ktoré jej požiera mäso, čo spôsobuje odumieranie častí tela z mäkkého tkaniva a môže viesť k smrti.

Doktori ju v čo najkrajšom čase operovali, aby odstránili už postihnuté tkanivá. Neskôr ju uviedli do umelého spánku, aby sa jej telo zotavilo a oddýchlo si. Päť dní strávila v kóme a viac než šesť týždňov v nemocnici, kde podstupovala mnohé operácie.

Odporúčané
Manželia zostali v šoku. Letisková kontrola v ich kufri objavila živú mačku Manželia zostali v šoku. Letisková kontrola v ich kufri objavila živú mačku 26. októbra 2019, 9:21

Po množstve procedúr sa však jej stav stále zhoršoval a v nemocnici dokonca prekonala dva infarkty. Lekári boli teda prinútení nasadiť jej sedatíva a stabilizovať ju. Potom bola mesiac na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale napokon sa jej stav začal zlepšovať.

Podstúpila viac než osem operácií a v nemocnici strávila viac než dva mesiace: „Škrabanec bol celkom hlboký, no v živote by som nepovedala, že bude viesť k tomuto," povedala Shirley.

Domov
Zdieľať
Diskusia