Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. novembra 2019, 9:54
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Lewis Hamilton má už šiesty titul z F1. Smeruje k prekonaniu Michaela Schumachera

ŠPORT FORMULA 1
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Spojenie s Mercedesom naďalej prináša jeden úspech za druhým.

Lewis Hamilton si vďaka druhému miestu z Veľkej ceny USA s istotou zaistil už šiesty titul Majstra sveta Formuly 1. Tentokrát sa to 34-ročnému Britovi podarilo už na treťom podujatí od konca sezóny. Zostávajúce podujatia v Brazílii a Abu Dabí mu teda oslavy nemôžu v žiadnom prípade pokaziť. 

Istý je tiež pohár konštruktérov pre Mercedes. Práve prakticky neporaziteľné spojenie Hamiltona s nemeckou automobilkou definuje súčasnú Formulu 1. Vďaka strieborným šípom totiž tento jazdec získal aj tituly v rokoch 2014, 2015, 2017 a 2018. Zbierku začal v roku 2008 v McLarene.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

World champion!!! . #F1 #Formula1 #USGP #LewisHamilton #Champion @lewishamilton @mercedesamgf1

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

Mercedes pritom tento rok nemal tak výrazne lepšie auto, ako tomu bolo zvykom v minulosti. Ťažil však zo spoľahlivosti, bezchybnej stratégie a zaváhaní súperov z Ferrari a Red Bullu. Hamiltonovi tiež k titulu otvoril cestu tímový kolega Valtteri Bottas, ktorý Brita nedokázal dostať pod taký tlak,ako Nico Rosberg v roku 2016.

Lewis Hamilton sa vďaka 6. titulu posunul už na druhé miesto historického rebríčka, ktorému so 7 triumfmi kraľuje legendárny Michael Schumacher

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Seven in sight . #F1 #Formula1 #LewisHamilton #USGP @lewishamilton @mercedesamgf1

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

Očakáva sa, že Hamilton by v Mercedese a s Bottasom po boku nemal mať problém Schumacherov rekord vyrovnať už v budúcej sezóne. 

Jeho prekonanie už bude náročnejšie, v roku 2021 totiž Formulu 1 čakajú veľké zmeny a nie je vylúčené, že sa sily jednotlivých tímov môžu dramaticky preskupiť.

Odporúčané
Formula 1 predstavila nové pravidlá. Autá sa od roku 2021 výrazne zmenia Formula 1 predstavila nové pravidlá. Autá sa od roku 2021 výrazne zmenia 31. októbra 2019, 19:10

Čoraz častejšie sa spochybňuje aj Hamiltonova motivácia v F1 naďalej súťažiť. Pilot sa totiž venuje aj móde, hudbe a čoraz častejšie apeluje na ekológiu a šetrenie životného prostredia. Siedmy, či ôsmy titul by tak mohol znamenať úplné naplnenie jeho ambícií pred odchodom na dôchodok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia