Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2019, 18:25
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Prehliadač Microsoft Edge má nové logo: Ľudia sa smejú, tvrdia, že vyzerá ako kapsula na pranie

TECH MICROSOFT
Uložiť Uložené

Ďalší zase tvrdia, že je to len kópia Google Chrome.

Microsoft má vynovenú verziu internetového prehliadača Edge. Jeho beta verzia je dostupná od augusta, plnú verziu ešte firma nespustila. Nový produkt si samozrejme zaslúži aj nové logo, a to sa v prípade Edge vydarilo. Konečne nám nepripomína časy, keď mal Internet Explorer množstvo nedostatkov a bol terčom výsmechu. K logu sa však ako prví dostali odhodlaní pátrači, ktorí vďaka indíciám od zamestnancov Microsoftu vylúštili šifru. Odmenou im bola nová hra aj nové logo. Píše The Verge.

Nové logo odhalil prepracovaný Easter Egg hunt

Po sérii úloh, ktoré zahŕňali napríklad aj renderovanie nového loga sa riešitelia hádanky dopracovali k novej hre vďaka 7 indíciám. Po skončení hry uvideli nové logo.

Hra je podobná hre SkiFree z roku 1991, ktorá bola súčasťou balíčka Entertainment Pack od Microsofu. Pohybuješ sa v nej klasicky použitím klávesov WSAD, zbieraš bonusy, vyhýbaš sa nebezpečenstvu.

Odporúčané
Skladací mobil aj konkurent bezdrôtových slúchadiel AirPods. Microsoft ukázal nálož noviniek Skladací mobil aj konkurent bezdrôtových slúchadiel AirPods. Microsoft ukázal nálož noviniek 3. októbra 2019, 10:36

Nové logo = nový prehliadač?

Vzhľadom na to, že beta verzia sa testuje od augusta a budúci týždeň nás čaká konferencia Ignite v Orlande, je možné, že nový prehliadač ohlásia už čoskoro. Zatiaľ je isté, že nový Edge bude fungovať na základe Chromia. Chromium je open source prehliadač, projekt, z ktorého si Google Chrome prevzal svoj zdrojový kód.

Reakcie ľudí sú zmiešané, niektorí tvrdia, že nápad na logo ukradli od Firefoxu

Ako vždy, aj teraz sa neznámi ľudia z internetu k novinke jednoducho museli vyjadriť. Jeden používateľ tvrdí, že nové logo Edgu je len prevrátené a trochu otočené logo Firefoxu.

Ďalší sa smeje na podobnosti s produktom na čistenie bielizne.

Nechýbajú ani oprávnenejšie vtípky o tom, že v podstate je nový Edge len prehliadačom Chrome v novom šate.

Domov
Zdieľať
Diskusia