Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2019, 17:24
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

28 šľahnutí trstenicou je trest za cudzoložstvo: Muža, ktorý presadil zákon proti mimomanželskému sexu, prichytili s vydatou ženou

NEWS
Uložiť Uložené

Potrestali aj jeho milenku.

Muža z Indonézie meno Mukhlis bin Muhammad potrestali za mimomanželský sex po tom, čo sa jemu a organizácii, ktorej je členom, podarilo presadiť zákon, ktorý takýto sex zakazuje. Hlboko veriaci muž dostal 28 rán trstenicou pred početným publikom. Potrestali aj jeho milenku, ktorá dostala 23 rán. O prípade píše BBC.

Konzervatívny postoj, liberálne skutky?

Mukhlis pochádza z regiónu Aceh, ktorý je extrémne konzervatívny. Je to jediný región v Indonézii, ktorý sa drží prísneho islamského práva šaría.  Okrem cudzoložstva tu verejne trestajú trstenicou aj za sex medzi dvoma mužmi, výrobu, predaj a konzumáciu alkoholu a za gamblerstvo.

Odporúčané
Slovenka, ktorá dobrovoľne konvertovala na islam: Za terorizmus dostaneš trest smrti a aj v islame existuje feminizmus (Rozhovor) Slovenka, ktorá dobrovoľne konvertovala na islam: Za terorizmus dostaneš trest smrti a aj v islame existuje feminizmus (Rozhovor) 1. apríla 2019, 18:01

46-ročný muž je jedným z islamských lídrov, ktorý tento zákon pomohol presadiť. Paradoxne ho prichytili pri sexe s vydatou ženou. Našli ich v aute zaparkovanom blízko jednej z turistických pláží. Pre BBC sa o treste vyjadril zástupca starostu, ktorý povedal, že takto to chce Boží zákon: „Každý, komu sa preukáže vina, musí byť potrestaný, aj vtedy, ak je členom MPU (výboru, ktorý presadil konkrétny zákon, pozn. red.).“  Mukhlisa, samozrejme, z organizácie vylúčili. Okrem neho potrestali aj jeho milenku, ktorá dostala 23 rán trstenicou. Videá z verejného trestu zachytávajú bolesť ich oboch.

Prísné šaríjske právo v indonézskom regióne platí od septembra 2015. Odvtedy už potrestali 15 ľudí, z toho 5 žien, píše CNN. Potrestali aj dvoch mužov, ktorý dostali 83 rán trstenicou po tom, čo ich prichytili pri zakázanom sexe.

Domov
Zdieľať
Diskusia