Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2019, 23:07
Čas čítania 0:00
Adam Smeták

Populárny web Topserialy.to končí po tvrdom zásahu proti pirátskemu obsahu na internete

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dostať sa k ilegálne zdieľaným seriálom a filmom bude od podstatne ťažšie.

Milovníci ilegálneho sledovania seriálov a filmov na internete majú problém. Populárne servery Openload a Streamango určené na zdieľanie audiovizuálnej tvorby boli totiž vypnuté a spolu s nimi prestali byť k dispozícii mnohé seriály a videá. Na situáciu zareagovala už aj najpopulárnejšia československá stránka topserialy.to a ukončila svoju prevádzku.

Za vypnutím serverov, na ktorých okrem bežného obsahu, boli aj tisíce hodín ilegálne zdieľaných filmov a seriálov, stojí skupina ACE – koalícia piatich najväčší hollywoodskych štúdií vrátane Amazonu či Netflixu, informuje Variety.

Odporúčané
Netflix ponúka nadpriemerné platy, tvrdí Ester, ktorá v ňom pracuje. Občas je celý deň v kine, môže hrať aj komparz (Rozhovor) Netflix ponúka nadpriemerné platy, tvrdí Ester, ktorá v ňom pracuje. Občas je celý deň v kine, môže hrať aj komparz (Rozhovor) 28. septembra 2019, 11:38

Ide o prevratnú udalosť pre svet streamovacích služieb. Podarilo sa im totiž eliminovať masívne populárnej servery. Len Openload mal podľa Variety väčšiu návštevnosť ako HBO Go alebo Hulu. Podľa zistení ACE stránka operovala prostredníctvom tisícok serverov v Rumunsku, Francúzsku a Nemecku a údajne poskytovala obsah 36 z 50 najväčších pirátskych stránok.

Populárny web Topserialy.to končí po tvrdom zásahu proti pirátskemu obsahu na internete
Zdroj: ACE

Podľa tlačovej správy, ktorú ACE uverejnila, ide o výsledok mnohých mesiacov snáh, ktoré skončili žalobou podanou v Nemecku, ktorá skončila vypnutím servera Openload a Streamango, obe stránky spravujú rovnakí ľudia. K tomu všetkému navyše prevádzkovatelia súhlasili s úhradou „odškodného vo významnej výške“.

Ak zavítaš na stránky oboch serverov, budeš presmerovaný na web ACE. Koalícia tvorcov obsahu tak zaznamenáva ďalší významný úspech po tom, čo v auguste prinútila prevádzkovateľa vypnúť ďalší populárny server plný ilegálneho obsahu – Vader Streams.

Odporúčané
4. séria Stranger Things možno dorazí až v roku 2021. Vieme, aká bude dlhá a kedy sa začne natáčať 4. séria Stranger Things možno dorazí až v roku 2021. Vieme, aká bude dlhá a kedy sa začne natáčať 30. októbra 2019, 0:27

V Česku a na Slovensku ukončil svoju prevádzku v dôsledku aktuálnych udalostí web Topserialy.to. Ak naň zavítaš, uvíta ťa nasledujúca hláška, v ktorej prevádzkovatelia vysvetľujú dôvody svojho rozhodnutia:

Sluzby verystream, oload, streamango a rapidvideo ukoncili svoju prevadzku, vzhladom na fakt, ze vsetky odkazy na videa boli
z tychto zdrojov sme sa rozhodli ukoncit prevadzku aj my.

Farewell, RIP.

Server TorrentFreak navyše informuje, že od dnes nefungujú ani servery StreamCherry a Verystream. Avšak je možné, že ide len o dôsledok preťaženia po vypnutí Openloadu a Streamanga.

Späť
Zdieľať
Diskusia