Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2019, 16:32
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

V parížskom metre sa chcel cestujúci vyhnúť revízorom, bežal po trati až do tunela. Kvôli lístku za pár eur riskoval svoj život

NEWS MHD
Uložiť Uložené

Chlapíka napokon chytili, spôsobil však polhodinové meškania a odstávku prúdu.

Cestujúci na parížskej stanici metra Miromesnil sa nestačili čudovať, keď uvideli muža na trati. Bežal smerom k tunelu a pozdĺž nástupištia ho naháňali revízori. Podľa BBC išlo o čierneho pasažiera a útekom sa snažil vyhnúť pokute.

Kaskadérsky kúsok ho mohol stáť život

Ako sa vyjadril aj jeden rozhorčený cestujúci na Twitteri, metro nebeží na baterky. Muža však ani 750 V napätie neodradilo od toho, aby bezhlavo utekal po trati. Pritom jeden lístok na metro stojí v Paríži len niekoľko eur, dokonca aj samotná pokuta by ho vyšla lacno v porovnaní so smrteľným nebezpečenstvom.

6 staníc mimo prevádzky

Približne na pol hodinu museli počas naháňačky vypnúť prúd a zastaviť prevádzku šiestich metro staníc v okolí. Vzniklo tak polhodinové meškanie v čase obeda.

Pozri si video, na ktorom uvidíš, ako muž beží a naháňajú ho revízori. V popise k videu používateľ Twitter píše: „Už som videl ľudí utekať pred revízormi, ale tento týpek!“

Muža napokon chytili, podľa BBC je zatiaľ nejasné, ako situáciu dopravný podnik vyrieši. Za normálnych okolností mu za cestovanie bez lístka hrozila pokuta vo výške minimálne 50 €. Ktovie, či mu zaúčtujú aj komplikácie, ktoré spôsobil.

Domov
Zdieľať
Diskusia