Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2015, 23:24
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Thriller Spotlight s bohatým hereckým obsadením začne vyšetrovať cirkev vo veci zneužívania detí

FILMY A SERIÁLY SPOTLIGHT
Uložiť Uložené

Michael Keaton, Rachel McAdams, Mark Ruffalo, Stanley Tucci a ďalší stvárnia reportérov, ktorí dostali Pulitzerovu cenu za odhalenie zneužívania detí cirkvou. Sledujte prvý, dramatický trailer.

Herec, scenárista a režisér Thomas McCarthy (napísal a natočil Station Agent či The Visitor) sa po šliapnutí vedľa s komédiou Cobbler s Adamom Sandlerom rozhodol opäť pustiť do niečoho väčšieho, serióznejšieho a hlavne potenciálnejšieho. Mám na mysli drámu Spotlight, ktorá vyrozpráva príbeh o investigatívnych reportéroch časopisu Spotlight. Tí sa rozhodnú odhaliť všetky tajomstvá bostonskej cirkvi v otázke zneužívania detí posledných rokov/desaťročí. Okrem cirkvi sa ale ukáže prstom aj na vládu a začína tak hra mačky s myšou. Rozhodne to nebude bezpečné, rozhodne to nebude ľahké a už vôbec nie prvoplánové. 

Trailer sa síce rozbehne až v druhej polovici, no práve vďaka nej mám dojem, že pôjde o skutočne podarenú, trochu komornejší thriller s prvkami drámy. Okrem traileru, deja a tvorcu mimoriadne zaujme aj herecké obsadenie. To činí mená ako Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber, John Slattery, Stanley Tucci, Brian d’Arcy James či Billy Crudup. Rozhodne tak treba zbystriť pozornosť. Keď sa tak na tie mená a trailer pozerám, takmer všetci herci už zažiarili alebo sa objavili v nejakej komiksovke (Rachel McAdams rokuje o rolu v Doctror Strange). Choré. Spotlight uvidíme v kinách 6. novembra, slovenská a česká premiéra zatiaľ stanovená nebola.

Domov
Zdieľať
Diskusia