Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2015, 21:48
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Tom Hanks a Clint Eastwood natočia Zázrak na rieke Hudson, film o záchrane pasažierov lietadla podľa skutočných udalostí

FILMY A SERIÁLY CLINT EASTWOOD TOM HANKS
Uložiť Uložené

Hanks si tľapol s Eastwoodom a prinesú nám biografickú drámu, ktorá bude útočiť na Oscary.

Clint Eastwood je jeden z režisérov, ktorý má na svojom konte už veľa podarených filmov, pričom viaceré z nich považujeme za klasiky. V minulosti sa ukázal v najjasnejšom svetle s filmami ktoré všetci poznáme, ako Gran Torino, Million Dollar Baby, či krimi drámou A Perfect World. A aj v dnešnej modernej dobe je stále schopný priniesť nám filmy, na ktoré sa nedá len tak ľahko zabudnúť. Bolo to len minulý rok, kedy sa v kinách objavila jeho biografická dráma Americký Sniper s Bradleym Cooperom, ktorá zachytávala život SEAL snipera Chrisa Kylea (ide o skutočný príbeh, ktorý sa stal ani nie tri roky dozadu). Snímka vo svete zarezonovala a vyhrala veľa cien, vrátane Oscara. A ani po tomto si osemdesiatpäť-ročný režisér nedá pokoja a mieri za ďalším úspechom. Naozaj robí to, čo ho baví. V týchto chvíľach už začal pracovať na ďalšom ambicióznom projekte a po minuloročnom American Sniper sa znova pustí do sfilmovania skutočného príbehu. Hlavnú úlohu vo filme „Sully“ stvárni ďalší držiteľ Oscara – Tom Hanks (Kapitán Phillips, Forrest Gump).

Odporúčané
10 najlepších filmov Clinta Eastwooda 10 najlepších filmov Clinta Eastwooda 25. septembra 2021, 14:30

Udalosť, ktorá vyvolala záujem priniesť na filmové plátno príbeh civilného pilota, kapitána „Sully“ Sullenbergera, sa odohrala 15. januára 2009, kedy sa svet stal svedkom „zázraku na rieke Hudson“. Kapitán Sullenberger s ťažko poškodeným lietadlom dokĺzal k ústiu rieky Hudson v New Yorku, pristál s ním priamo na jej studených vodách a zachránil životy všetkých 155 pasažierov na palube. Napriek tomu, že sa vďaka svojím nebývalým schopnostiam stal hrdinom pre širokú verejnosť a médiá, v súvislosti s incidentom prebiehalo vyšetrovanie, ktoré ohrozilo nie len jeho reputáciu, ale aj kariéru.

Tom Hanks a Clint Eastwood natočia Zázrak na rieke Hudson, film o záchrane pasažierov lietadla podľa skutočných udalostí

Vo filme Sully sa predstaví aj Aaron Eckhart (Dark Knight), ako Sullyho co-pilot a na Oscara nominovaná Laura Linney, ako kapitánova manželka, Lorraine Sullenbergerová. Scenár, ktorého autorom je Todd Komarnicki, je napísaný na motívy knihy samotného Sullenbergera. Eastwood sa ujme réžie a bude film aj produkovať. Nakrúcanie začalo 28. septembra v New Yorku, priamo na miestach, kde sa celá udalosť odohrala. Dátum premiéry ešte nie je známy, no ambície filmu zastrešované spoločnosťou Warner Bros. sú jasné už teraz. Pôsobivé obsadenie na čele s Hanksom a Eastwoodom na režisérskej stoličke spolu s témou samotnou sľubujú naozaj veľké veci a Akadémia ani publikum tento film určite neprehliadnu.

Domov
Zdieľať
Diskusia