Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2016, 2:07
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Skutočný príbeh šachového zázraku z Ugandy nám zobrazí dráma Queen of Katwe

FILMY A SERIÁLY DISNEY+
Uložiť Uložené

Jeden z úžasných ľudských príbehov si tentokrát berie na starosť štúdio Disney.

Disney nedávno uvoľnilo prvý obrázok pre svoju pripravovanú drámu The Queen of Katwe. Tá mapuje život chudobného dievčaťa z Ugandy, ktoré je šachovým zázrakom a svoj sen sa snaží nasledovať aj napriek značnej nepriazni osudu. Film je natočený podľa rovnomennej knihy od Tima Crothera (ktorá vznikla na báze článku z ESPN) a pod svoje režisérske krídla si ho zoberie držiteľka dvoch BAFTA ocenení Mira Nair (Monsoon Wedding, Salaam Bombay!). V hlavných úlohách sa predstaví Madina Nalwanga ako spomínaná ambiciózna šachistka Phiona Mutsei, Oscarom ocenená sympaťáčka Lupita Nyong'o (Star Wars, 12 Years a Slave) si zahrá Phioninu mamu a charizmatický David Oyelowo (Selma, Interstellar) stvárni misionára, ktorý učí deti logickú ťahovú hru.

Lupita Nyongo'o pochádzajúca zo susednej Kene sa tiež vyjadrila. „Je to príbeh o odhodlanosti aj v tých najťažších časoch. Slumy v hlavnom meste Kampala (konkrétne oblasť s názvom Katwe) sú veľmi ťažké miesta pre život. Napriek tomu v nich vidíme žiť ľudí s obrovskou dávkou dôstojnosti a vidíme ich zvládať deň za dňom. Ísť tam a pracovať v tom prostredí bol pre nás akt vytriezvenia, no zároveň akéhosi oživenia." Biografická dráma nemá presne stanovený dátum premiéry, ale je určené, že by to malo byť v jeseni tohto roku.

Skutočný príbeh šachového zázraku z Ugandy nám zobrazí dráma Queen of Katwe
Domov
Zdieľať
Diskusia