Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2016, 21:21
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Seriál American Crime Story nám priblíži pozadie tých najznámejších kriminálnych prípadov

FILMY A SERIÁLY AMERICAN CRIME STORY
Uložiť Uložené

Podobnosť s AHS tvorcovia netaja, ale musíme uznať, že toto vyzerá naozaj dobre!

Vyzerá to tak, že do popredia sa zase dostávajú kriminálne seriály, a to a nie hocijaké. Pred pár týždňami sme vám priniesli článok o perfektnom Making a Murderer od Netflixu, ktorý môžeme pokojne označiť ako jeden z najkontroverznejších a najdiskutovanejších „neanimovaných" seriálov poslednej dekády. Už v priebehu roka sa však hovorilo o ďalšom zaujímavom počine. Ten nesie názov American Crime Story a podobne ako jeho názvový príbuzný AHS, aj ten sa bude každú sériu zameriavať na iný kriminálny prípad či udalosť a ponúkne nám originálny pohľad do zákulisia celej kauzy. Jeho prvá séria nesie názov The People v. O. J. Simpson a už vám je určite jasné, že sa pozrieme na snáď najviac medializovanú kauzu 90. tych rokov ohľadne bývalého hráča NFL a herca O. J. Simpsona. Ten bol obžalovaný za vraždu svojej exmanželky Nicole Brown a jej kamaráta Ronalda Goldmana.

Kvalitný zážitok môžeme očakávať aj vďaka tomu, že tvorcami sú dvaja držitelia Zlatých glóbusov Scott Alexander a Larry Karaszewski, ktorí majú na konte snímky ako Big Eyes či The People vs. Larry Flynt. Na produkcii (a za kamerou) sa taktiež objavia kvalitné mená ako napríklad držiteľ dvoch ocenení Emmy, Ryan Murphy (American Horror Story, The Normal Heart) či Nina Jacobson (séria Hunger Games). Celý príbeh bude založený na knihe Jeffreyho Tobina, The Run of His Life: The People v. O. J. Simpson, ktorá opisuje príbeh z pohľadu jednotlivých právnikov  zaangažovaných v procese. Dostaneme sa tak pod kožu jednotlivým machináciám na oboch stranách, či neslávnej histórii policajného departmentu LA, ktorý bol stále známy svojimi postupmi voči afro-americkému obyvateľstvu.

Samotného O. J. Simpsona si zahrá držiteľ Oscara, Cuba Gooding Jr. (American Gangster, Jerry Maguire) a v rolách právnikov uvidíme napríklad Davida Schwimmera (seriál Priatelia), Johna Travoltu (Pulp Fiction, Pomáda) či Sarah Paulson (Carol, 12 Years a Slave). Seriál produkuje spoločnosť Fox 21 Television Studios a FX Productions. Prvá z desiatich epizód sa objaví na televíznych obrazovkách už 2. februára. Nižšie si môžete pozrieť oficiálny trailer a v druhom videu pár nových záberov s vyjadreniami hercov a tvorcov.

Seriál American Crime Story nám priblíži pozadie tých najznámejších kriminálnych prípadov


To však nie je všetko. Seriál ešte neuzrel svetlo sveta a tvorcovia už majú ambiciózne plány ohľadne druhej série. Tá by sa mala zamerať na obdobie, kedy na pobrežie dorazil hurikán Katrina.

„Chcem, aby táto show bola akýmsi výskumom spoločenskej (ne)vedomosti rôznych typov kriminálnych prípadov po celom svete a podľa môjho názoru, Katrina bola sku*vený zločin. Zločin voči ľudom, ktorých hlas nebol dostatočne silný na to, aby ich vypočuli. Takto k tomu budeme pristupovať. Presne o tom to celé je."

Domov
Zdieľať
Diskusia