Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2016, 17:01
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

V Cannes ju vypískali. Ako sa bude dráme snímke Sea of Trees s McConaugheym dariť v kinách?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ani druhá ukážka toho neodhalila mnoho, no nám to asi môže byť jedno, keďže u nás sa filmu nedočkáme.

Od mája minulého roku bolo ohľadom snímky Sea of Trees až prekvapivo hlboké ticho. Dôvodov, prečo je to tak, môžeme nájsť mnoho. Prvým z nich je neúspešné, až priam katastrofálne uvedenie na medzinárodnom filmovom festivale v Cannes, kde sa väčšina kritikov zhodla, že išlo o najhoršiu snímku, aká bola na 68. ročníku prezentovaná. Aby toho nebolo málo, diváci pri premiére neskrývali svoje emócie a film vypískali. Je teda logické, že komerčná premiéra bola posunutá o viac ako pol roka, aby sa aspoň z časti na túto udalosť zabudlo. Druhou a pre diváka omnoho zásadnejšou skutočnosťou bolo, že 8. januára do kín dorazila snímka Forest s Natalie Dormer, ktorá sa odohráva na rovnakom mieste a pravdepodobne sa bude pohrávať aj s podobným dejom. Bohužiaľ nás ale film dosť sklamal, a keďže išlo o otvorenie tohtoročnej hororrovej sezóny, náš zlý dojem sa ešte znásobil (recenziu nájdete na tomto odkaze).

Čo sa týka Sea of Trees, Matthew McConaughey sa nám predstaví ako Arthur Brennan, ktorého strata a láska vedú skrz celý svet až do japonskej Aokigahari, miesta známeho aj ako More stromov. Sem chodia ľudia jednak rozjímať, jednak si aj vziať život. Tu, v podhorí najznámejšej hory Fuji, si Arthur nachádza obstojné miesto, na ktorom chce ukončiť svoj život. V takmer poslednom momente narazí na strateného cudzinca Takumi Nakamuru, ktorý sa v hore stratil. Arhtur sa rozhodne za cenu ostávajúcich síl dostať Takumiho do bezpečia živého. Obaja sa tak vydávajú na cestu reflexie a prežitia, čo posilňuje Arhthurovu vôľu žiť a milovať. Režíruje Gus Van Sant a okrem vyššie spomínaneho Matthewa sa objavia aj Ken Watanabe a Naomi Watts. Zlé hodnotenia z Cannes ale pravdepodobne zapríčinili, že v Spojených štátoch a ani na Slovensku či u našich západných susedov sa uvedenia filmu v kinách nedočkáme. Nemusíme ale smútiť, v máji sa dočkáme náhrady v podobe snímky Free State of Jones, ktorý sa nedávno prezentoval prvým trailerom.

Trailer začína od 00:23

Domov
Zdieľať
Diskusia