Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2016, 13:04
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Bryan Cranston sa stáva prezidentom Lyndonom B. Johnsonom v dráme All the Way

FILMY A SERIÁLY STEVEN SPIELBERG
Uložiť Uložené

Najprv varil pervitín a zarábal milióny, potom sa mu zapáčila idea komunizmu a nakoniec zakotvil ako prezidentský demokrat z Texasu, majúc na svedomí Vietnamskú vojnu.

Bryan Cranston je nepochybne talentovaný herec a momentálne sa nachádza vo svojích najlepších rokoch. Nie len, že si ho všetci pamätáme (a budeme pamätať) vďaka novodobej klasike s názvom Breaking Bad, ale uznávame ho aj napríklad vďaka jeho minuloročnému filmu Trumbo, za ktorý bol právoplatne nominovaný na ocenenie zlatou soškou. Ako sme vás už informovali, v jednom zo svojich pripravovaných projektov sa zhostí roly 36. prezidenta Spojených štátov, Lyndona B. Johnsona a po prvom traileri musíme poznamenať, že to vyzerá na veľmi solídnu drámu. Ide o sfilmovanie divadelnej hry Roberta Schenkkana, ktorá má na svojom konte aj prestížne ocenenie Tony. Politická žánrovka sa zameria na Johnsonov prvý búrlivý rok vo funkcii, keď stál pred vážnym rozhodnutím pri podpise Civil Right Act, odstraňujúc diskrimináciu na základe rasy, pohlavia či náboženstva. Na jednej strane totiž počúva bojovníka za práva černochov, doktora Martina Luthera Kinga jr., no na druhej strane sa musí prispôsobovať svojím južanským politickým kolegom, ktorí ho dostali k moci.

Odporúčané
RECENZIA: Fabelmanovci od veľkolepého Stevena Spielberga RECENZIA: Fabelmanovci od veľkolepého Stevena Spielberga 6. decembra 2022, 17:00

Okrem Cranstona sa vo filme predstavia napríklad Anthony Mackie (Captain America: The Winter Soldier, The Night Before), Melissa Leo (Prisoners, Oblivion), Bradley Whitford (The West Wing), Stephen Root (Boardwalk Empire) a mnoho ďalších. Režisérsky to celé zastrešuje Jay Roach (Game Change, Trumbo) a najzaujímavejšie meno sa nachádza na produkcii, keďže jedným z ľudí v tejto sekcii je aj Steven Spielberg. All the Way bude premiérovať na HBO už 21. mája.

Domov
Zdieľať
Diskusia