Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2023, 14:30
Čas čítania 7:00
Jakub Paulík

Najväčšie hollywoodske priateľstvá: The Rock si vraj nevie poriadne vyprať spodnú bielizeň a Matt Damon žil v špine medzi červíkmi

FILMY A SERIÁLY BROMANCE DWAYNE „THE ROCK“ JOHNSON HOLLYWOOD HOLLYWOODSKI HERCI HUGH JACKMAN NAJVÄČŠIE HOLLYWOODSKE PRIATEĽSTVÁ RYAN REYNOLDS
Uložiť Uložené

Niektorí slávni herci spolu vyrastali, bývali či dokonca zdieľali bankový účet. Skrátka „bromance“, ako sa patrí.

Ben Affleck mal už po krk svojho nezodpovedného spolubývajúceho Matta Damona. Zrejme mu vôbec neprekážalo, že sa v jedle pohodenom na zemi prerývajú červíky a v byte je úplná tma, pretože zabudol zaplatiť za energie. Aj takto kedysi vyzeralo jedno z najznámejších priateľstiev slávnych hollywoodskych hercov.

Prečítaj si tiež o najlepších filmoch z festivalu v Cannes alebo o najočakávanejších letných hitoch, na ktoré musíš zájsť do kina. Pridaj sa do klubu Refresher+ a sleduj pravidelné novinky, recenzie či rozhovory zo sveta filmov a seriálov.

Ben Affleck a Matt Damon

Mnohí hollywoodski herci sa spoznali pri natáčaní, Matt Damon a Ben Affleck sú však priateľmi od detstva. Keď mal Affleck osem rokov a Damon desať, obaja bývali v Cambridge v štáte Massachusetts iba dve ulice od seba. Damon si v rozhovore s Conanom O´Brienom zaspomínal na to, ako sa ich priateľstvo upevnilo počas strednej školy, keď sa ho Affleck zastal pri bitke s oveľa vyšším žiakom.

Odporúčané
Slovenka robila dablérku Millie Bobby Brown vo filme Damsel. Už roky pracuje na najväčších hollywoodskych projektoch (Rozhovor) Slovenka robila dablérku Millie Bobby Brown vo filme Damsel. Už roky pracuje na najväčších hollywoodskych projektoch (Rozhovor) 12. marca 2024, 14:30

Affleck bol pritom v danej dobe rovnako nízky ako Damon a navyše o dva roky mladší. Sám teda riskoval, že sa dostane do problémov. „Postavil sa kvôli mne do veľmi zlej situácie. Toto je dobrý priateľ,“ hovoril si vtedy mladý Damon. Po strednej škole začali Affleck s Damonom spoločne bývať a založili si spoločný bankový účet. V 90. rokoch sa už mohli pýšiť spoločným Oscarom a o niekoľko desiatok rokov spoločne viedli aj produkčnú firmu.

Dvojicu tínedžerov od počiatkov spájala láska bejzbalu, ale najmä k herectvu. Už keď mali 14 a 16 rokov cestovali vo dvojici na konkurzy až do New Yorku. Ako začínajú herci nemali veľa financií, a tak sa rozhodli, že budú spoločne zdieľať jeden bankový účet, ku ktorého využívaniu si určili isté pravidlá. Tie však príliš dobre nefungovali – hlavne v oblasti výdavkov na pivo.

Horšie to však bolo pri spoločnom bývaní. Affleck Damona v šou s Jamesom Cordenom skritizoval za to, že zabúdal platiť poplatky za energie a nikdy si nevedel po sebe upratať. Keď sa Affleck a jeho brat Casey, ktorý s nimi žil, rozhodli, že nebudú na protest dva týždne upratovať, a uvidia, čo sa stane, Matt Damon nepohol ani prstom. V jedle, ktoré mali pohodené na zemi, sa časom začali prerývať červy.

Jeden z prvých filmov, na ktorom robili spoločne ako komparz, bola športová dráma Field of Dreams s Kevinom Costnerom z roku 1989. Prvýkrát si však spolu zahrali až o 3 roky nato, keď v dráme School Ties spoločne šikanovali postavu Brendana Frasera.

Odporúčané
Zendaya: Tajne chodila s hercom z Euphorie, kariéru začínala po boku hviezdy Onlyfansu a mohla byť basketbalistkou Zendaya: Tajne chodila s hercom z Euphorie, kariéru začínala po boku hviezdy Onlyfansu a mohla byť basketbalistkou 10. marca 2024, 14:30

Prelomom sa pre nich stal v roku 1997 hit Good Will Hunting, ku ktorému napísali spoločný scenár ocenený Oscarom. Celková príprava na film trvala roky, zatiaľ čo natáčanie prebehlo veľmi rýchlo, a preto Affleck pre Boston Times prirovnal tvorbu filmu k strate panictva. Good Will Hunting bol pre nich výnimočnou skúsenosťou a dvojica hercov sa nehanbila priznať, že si pri natáčaní aj poplakala, uvádza People

Počas kariéry spoločne pracovali na mnohých projektoch. V roku 2019 si napríklad zahrali vo vynikajúcej historickej dráme The Last Duel od Ridleyho Scotta, ku ktorej spolu napísali scenár. Obaja si zahrali hlavné postavy aj vo filme Air z roku 2023, ktorý režíroval Affleck.

Hugh Jackman a Ryan Reynolds

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ryan Reynolds (@vancityreynolds)

Ryan Reynolds a Hugh Jackman sa spoznali na nakrúcaní X-Men Origins: Wolverine z roku 2009. Ich priateľstvo teda nemá takú dlhoročnú trvácnosť ako v prípade Afflecka a Damona, no nie je o nič menej výrazné. Bromance dvojice známych hercov si získal popularitu vďaka neustálemu vzájomnému podpichovaniu, ktorým bavia svojich fanúšikov po celom svete.

Keď sa prvýkrát stretli na nakrúcaní, Reynolds bol čerstvo ženatý so Scarlett Johansson, blízkou priateľkou Hugha Jackmana. Do Reynoldsa preto podľa The Daily Beast začal rýpať a hovoril mu: „Hej, radšej sa tu správaj čo najlepšie, kamoško, pretože ťa sledujem.“ Manželstvo Reynoldsa s Johansson síce po troch rokoch skončilo, no priateľstvo s Jackmanom a ich prankovanie pokračovalo.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 139101 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo vraví The Rock na konšpiráciu o tom, že jeho priateľstvo s Kevinom Hartom je reklamný ťah.
  • Ako vie Leonardo DiCaprio donútiť človeka, aby sa stal jeho priateľom.
  • Ktorý slávny herec z Pána prsteňov oddával svojho najlepšieho priateľa.
Späť
Zdieľať
Diskusia