Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2016, 16:28
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Zachráni Tom Hanks čoby pilot lietadla pod taktovkou Clinta Eastwooda 155 cestujúcich v padajúcom lietadle?

FILMY A SERIÁLY CLINT EASTWOOD TOM HANKS
Uložiť Uložené

Vznikne spojeným dvoch zvučných hollywoodskych mien oscarová lahôdka?

Okolo najnovšieho počinu veterána kinematografie (o mesiac oslavuje 86. narodeniny) Clinta Eastwooda bolo už dlhšiu dobu prekvapivé ticho. V minulosti sa tento plodný tvorca najviac vryl do našich pamätí snímkami ako Gran TorinoMillion Dollar Baby, krimi dráma A Perfect World či jeho posledným filmom, Americkým ostreľovačom. Všetci túžobne očakávame prvý trailer pre drámu Sully, no na ten si budeme musieť ešte očividne nejaký len mesiac počkať, takže by bolo dobré si aspoň osviežiť poznatky o snímke. 

Zachráni Tom Hanks čoby pilot lietadla pod taktovkou Clinta Eastwooda 155 cestujúcich v padajúcom lietadle?

Udalosť, ktorá vyvolala záujem priniesť na filmové plátno príbeh civilného pilota, kapitána „Sully“ Sullenbergera, sa odohrala 15. januára 2009, kedy sa svet stal svedkom „zázraku na rieke Hudson“. Kapitán Sullenberger s ťažko poškodeným lietadlom dokĺzal k ústiu rieky Hudson v New Yorku, pristál s ním priamo na jej studených vodách a zachránil životy všetkých 155 pasažierov na palube. Napriek tomu, že sa vďaka svojím nebývalým schopnostiam stal hrdinom pre širokú verejnosť a médiá, v súvislosti s incidentom prebiehalo vyšetrovanie, ktoré ohrozilo nie len jeho reputáciu, ale aj kariéru. Aj vám sa to vidí povedomé? Nuž, porovnávaniu so snímkou Flight s Denzelom Washingtonom sa asi nevyhneme, no o to viac bude záležať na hereckých výkonoch. Hlavného hrdinu stvárni Tom Hanks. Tento rok je mimoriadne vyťažený, okrem tohto projektu totiž pracuje na pokračovaní filmovej (knižnej) série o Robertovi Langdonovi s názvom Inferno, komédii A Hologram for the King (viac info a trailer tu) a tohtoročné počiny uzatvára sci-fi thriller The Circle s Emmou Watson a Johnom Boyegom (Star Wars: The Force Awakens).

Odporúčané
10 najlepších filmov Clinta Eastwooda 10 najlepších filmov Clinta Eastwooda 25. septembra 2021, 14:30

Keďže trailer nie a nie prísť, zatiaľ nám bude musieť stačiť informácia, že Clint sa rozhodol nakrútiť snímku Sully s Tomom Hanksom kompletne najnovšími kamerami formátu IMAX. A čo je na tom také divné? Tieto typy kamier sa používajú skôr na natáčanie akčných filmov s kopou CGI (najaktuálnejšie Captain America: Civil War) a to hlavne z dôvodu, že tieto niekoľko desiatok kíl vážiace (o cene nehovoriac) prístroje nie sú práve najtichšie a už vôbec nie stvorené pre film, kde hlavným aspektom budú dialógy. Clint tak dostal upravenú kameru a viete, aký dôvod uviedol pre nakrúcanie touto technológiou? Proste ho fascinuje a chce stále skúšať niečo nové. 

Vo filme Sully sa okrem iných predstaví aj Aaron Eckhart (Two Face z Dark Knight) ako Sullyho co-pilot a na Oscara nominovaná Laura Linney čoby kapitánova manželka, Lorraine Sullenbergerová. Scenár, ktorého autorom je Todd Komarnicki, je napísaný na motívy knihy samotného Sullenbergera. Eastwood sa ujme réžie a film aj produkuje. Nakrúcanie začalo 28. septembra v New Yorku, priamo na miestach, kde sa celá udalosť odohrala. Slovenská i česká premiéra je naplánovaná na 8. septembra/září tohto roku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia