Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2016, 11:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Do konca Game of Thrones ostáva už len 13 častí. Čo nás v nich čaká?

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Showrunneri svetového fenoménu prehovorili o posledných dvoch sériách Game of Thrones.

George R. R. Martin sa od seriálu pred dvomi rokmi dištancoval. Chcel totiž konečne dokončiť knihu Winds of Winter, po ktorej stále nie je ani chýru, ani slychu. Seriál tak prvýkrát predbehol dianie v knihách, a tak boli v očakávaní neznámych udalostí úplne všetci diváci, ale i čitatelia. Winds of Winter by so všetkým šťastím mohlo doraziť už koncom tohto roka, zatiaľ čo na jar budúceho roka dorazí 7. séria Game of Thrones. Je takmer isté, že tá 6. ešte úplne nespracovala celú knihu, a tak sa divíme, ako je možné, že tú poslednú a prípadnú časť z predposlednej knihy plánuje HBO spracovať len do dvoch sérii, aj to skrátených, nehovoriac o tom, že niektoré sekvencie zaberajú aj celú epizódu, viď BotB. Už dlhšiu dobu sa špekulovalo o tom, že záverečné dve série budú mať dokopy maximálne 15 epizód, čo nepriamo potvrdili aj showrunneri David Benioff a D. B. Weiss. Hovorí sa dokonca o 7 epizódach pre sériu s poradovým číslom 7, no a o 6 častiach pre sériu ôsmu. Či sa dočkáme veľkolepého finále vo forme filmu odohrávajúcom sa na plátnach kín, zatiaľ nevieme, no bolo by to zbožné prianie nás všetkých.

Do konca Game of Thrones ostáva už len 13 častí. Čo nás v nich čaká?
Zdroj: HBO

Počet posledných epizód sa ešte môže zmeniť, no aj Jeremy Podeswa, režisér niektorých dielov seriálu a taktiež potvrdený režisér pre pár epizód nadchádzajúcej série potvrdil, že sa zmení formát režírovania. Doteraz mal každý tvorca spracovať 2 epizódy, čo sa už nebude dať, keďže ich bude 7, čo je nepárny počet. Mnohých z vás sklame aj fakt, že Miguel Sapochnik, režisér epizód Hardhome, Battle of the Bastards a Winds of Winter v 7. sérii nenatočí nič. Veľká škoda. Snáď mu ale HBO vloží do rúk úplné finále a pokojne aj viacero ďalších epizód. Okrem Podeswu (Home - 2016, The Red Woman - 2016, Unbowed, Unbent, Unbroken - 2015, Kill the Boy - 2015) sa budúcich častí chopia Alan Taylor (Thor: The Dark World, Terminator: Genisys), Mark Mylod (Shameless, Entourage) a nováčik v seriáli, Matt Shakman (Mad Men, It's Always Sunny In Philadelphia). Trochu sa bojíme Tayolorovej práce, ktorý za posledné roky v Hollywoode poslal k vode reboot Terminátora a natočil asi najhorší MCU film, druhého Thora. Snáď ale HBO vie, čo robí. Momentálne sleduje jednu epizódu priemerne aj po opakovaných spusteniach či spusteniach na HBO GO 23 miliónov ľudí. To je 15% nárast oproti minulej sérii. Čím sa príbeh posúva ďalej, tým si HBO získava nových fanúšikov. Určite sa im teda nepáči, že posledné dve série budú skratené a plány na spin-off či prequel stále absentujú (aspoň oficiálne).

D. B. Weiss a David Benioff

Do konca Game of Thrones ostáva už len 13 častí. Čo nás v nich čaká?

Jedno je isté, blíži sa koniec. Jon Snow je kráľom Severu, Cersei sedí na Železnom tróne a Daenerys sa plaví smerom na Westeros, zatiaľ čo Night King trpezlivo čaká na svoju šancu zdolať The Wall, čo však bez mágie asi nepôjde (o Horn of Winter nechceli vôbec hovoriť). Showrunneri v jednom z rozhovorov prezradili, že nechceli mať nekonečný seriál s extra epizódami či hodinami príbehu. Vždy to plánovali uzavrieť takto a teraz už len spejú do vytúženého konca. Milujú písať scenár k postavám, ktoré ešte prežili, no zdá sa, že mierne naznačili, že príbehy nie všetkých, ktoré sme uvideli, sa aj uzatvoria. Hovoríme o príliš veľa postavách a udalostiach a scenár sa už musí sústrediť na to najpodstatnejšie. Zaujímavé bude hlavne zistiť, kým vlastne Cersei je.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Doteraz bola milujúca matka, ktorá by pre svoje deti začala vojnu, spálila mestá a nechala zabiť každého, kto ich ohrozuje. Pri snahe ochrániť svoje posledné dieťa ale neuspela. Sama ho totiž dohnala k zabitiu. Aká je Cersei teraz? Stane sa z nej Mad Queen, čo sme cítili z Jaimeho ustráchaného pohľadu? To sa dozvieme už budúcu jar. V tomto momente nás už len mrzí, že sme vedeli o teórii Jonových rodičov. Len si predstavte, aký šok by to bol pre nás v poslednej epizóde, keby sme nič netušili. Game of Thrones je na vrchole a my sa len modlíme, aby sa latka neznižovala. Natáčanie 7. série začína už tento mesiac. 

Domov
Zdieľať
Diskusia