Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2016, 0:07
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Alien: Covenant posúva ďalšie omrvinky. Dozvedeli sme sa niečo o efektoch a zameraní novej postavy

FILMY A SERIÁLY RIDLEY SCOTT
Uložiť Uložené

Dúfame, že si na celom projekte nechá Ridley naozaj záležať. Praktické efekty nás len a len tešia.

Ridleyho pokračovanie Promethea netreba naozaj nikomu pripomínať. Film má síce predbežnú premiéru stanovenú na 4. augusta roku 2017, no aj tak sme vám už stihli priniesť obsiahly článok, v ktorom je zosumarizované všetko, čo o ňom zatiaľ vieme. Postupom času však unikajú na svetlo sveta fotografie z natáčania či drobné informácie zo zákulisia. Najnovšiu vypustil do vôd internetu Danny McBride, ktorý potvrdil, že v Alien: Covenant zohrá rolu pilota vesmírnej lode s rovnomenným názvom a bude tak v rovnakej pozícii ako Idris Elba z prvého filmu. Infoška síce príjemna, ale viac nás potešila jeho ďalšia odpoveď v rozhovore pre magazín Rolling Stone, týkajúca sa špeciálnych efektov. 

Spočiatku som nevedel, ako veľmi sa bude využívať zelené plátno, ale teraz môžem povedať, že veľa z vizuálu tvoria praktické efekty. Keď utekáte pred votrelcom, tak si môžete byť istý, že za vami beží chlapík v mimozemskom obleku. Vytvorené kulisy sú neuveriteľné a vy sa v nich nachádzate. Napríklad do jednej scény s vesmírnou loďou sme potrebovali implementovať zlé počasie, tak sme všetko naozaj roztočili. Jednoducho nemusíte používať už len svoju fantáziu." Ridley bol stále jedným z režisérov, ktorý nemali s kvalitnými efektami žiaden problém. Príkladom toho je aj jeho posledný film Marťan. Ako však už poznamenal dávnejšie, počítačová grafika dokáže zničiť akýsi „faktor strachu". Môžeme sa preto tešiť na Aliena v plnej kráse? Video nižšie tomu nasvedčuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia